avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Model cerere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Model cerere concediu crestere copil

Buna ziua,
Exista un model anume pentru a face cererea de suspendare a contractului individual de munca pentru a intra in CCC? Trebuie sa se menționeze perioada? Daca optez doar pentru 1 an si 6 luni, apoi se poate prelungi pana la 2 ani? Sau trebuie făcută pe perioada de 2 ani si ma pot întoarce mai devreme?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 20 Septembrie 2016
eu asa am facut pe 2 ani nu poti face pe 1 an si 6 luni doar 2 ani daca te razgandesti poti sa te intorci mai repede se da si un stimulent de 500 de ron !!
MariaRamona a scris:

Buna ziua,
Exista un model anume pentru a face cererea de suspendare a contractului individual de munca pentru a intra in CCC? Trebuie sa se menționeze perioada?....

1. Nu exista un model tip in acest sens. Intocmiti o cerere proprie in care faceti referire la articolul din codul muncii referitor la acordarea concediului crestere copil.

Domnule/ Domana Director, Administrator

Subsemnata ................ , angajata la ............. , in functia de ....... va rog sa-mi aprobati cererea de acordare a concediului pentru cresterea copilului, potrivit art.2 alin.1din OUG 111/2010 , incepand cu data de .... pana la data de .....
Anexez certificatul de nastere al copilului, in copie.

Data
Semnatura

2. OUG 111/2010
art. 25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
....
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere catre angajator solicitare ccc CrasneanuDaniela CrasneanuDaniela Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta, cu un model de cerere de solicitare a concediului pentru crestere copil catre angajator? Daca eu solicit CCC pe o ... (vezi toată discuția)
Model cerere catre unitate conform oug 111/2010 olariuoana olariuoana buna ziua!ma puteti ajuta cu un model de cerere pt concediu crestere copil adresata angajatorului,conform OUG 111/2010?am nevoie pt sotul meu care beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Pot prelungi concediul de crestere copil de pana la doi ani cu 1 luna de concediu fara plata? alissro alissro Buna ziua, Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Pe data de 19 iulie 2014 se termina concediul de 1 an si 11 luni ( copilul ... (vezi toată discuția)