In iunie 2014 am depus dosarul cu actele necesare pentru stabilirea pensiei anticipate partiale si am continuat sa lucrez inca 4 luni pana la emiterea deciziei pentru pensia anticipata partiala.
Decizia de pensionare a fost depusa la serviciul resurse umane si in baza ei s-a emis decizia de incetare a activitatii. Aceasta a fost depusa la oficiul de pensii si in baza ei s-a activat pensia anticipata partiala calculata fara a mai tine cont de cele 4 luni lucrate dupa data depunerii dosarului cu acte.
Intrebarea este daca la implinirea varstei legale de pensionare cele 4 luni lucrate dupa data depunerii dosarului se vor lua in calcul la stabilirea pensiei definitive (impreuna cu perioada facultatii, serviciul militar) sau trebuiesc facute demersuri in acest sens.
Va multumesc
1. Vă rog ca, pe viitor, să nu mai postați în subiecte deschise de alte persoane. Citiți, în acest sens, un fragment din pct. 3.1 din regulament care reglementează acest aspect: ”daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.” În altă ordine de idei, o astfel de acțiune nu este corectă nici față de inițiatorul subiectului, care, dacă mai are întrebări, se vede nevoit să deschidă o altă discuție.
Pensionare
mihaialbert
Sotul meu are varsta de 63 de ani si vechime in munca de 39 de ani. Se poate pensiona?Cei 5 ani de facultate se adauga la vechime?
Va multumesc. (vezi toată discuția)