Tatal meu a vrut sa vanda un teren extravilan in suprafata de 10 000 m unui cetatean, au convenit asupra pretului, cumpatorul a achitat o suma din valoarea totala a terenuli urmand ca restul sa achite la definitivarea actelor, mentionez ca sa facut doar un antecontract de mana cu martori,dupa o perioada de o luna cumparatorul a facut un alt antecontract in care a cerut scoaterea terenului din extravilan si inscrierea in intravilan, in urma demersurilor facute pentru a schimba inscrisul de carte funciara si cadastarala pe motiv ca dureaza prea mult sa razgandit sa mai cumpere cerand sa i se returneze avansul platit, in urma incheieri unui acord notarial in care ne angajam sa platim suma, acord pe care tatal meu nu la putut respecta nedispunand de mijloace financiare deoarece a avut un deces in familie care a necesitat cheltuieli,in acest timp fostul cumparator a inaintat cerere la executor judecatoresc care sa conformat inaintand somatie si sechestru pe bunuri care vor fi scoase la licitatie pentru as recupera creantele,ce ma sfatuiti sa fac in continuare luind in calcul cazul ca nu pot achita decat daca instanta mi-ar ingadui sa achit in rate suma datorata plus cheltuielile executorului judecatoresc.
Stimabile, doua erori a facut tatal dvs.: a "vandut" un teren in suprafata de 10000 mp unui "cumparator" cel din urma avansand o suma de bani, la baza acestei tranzactii stand un inscris sub semnatura privata (chitanta de mana!) cu martori, dar "cumparatorul s-a razgandit, nu a mai vrut sa cumpere si si-a cerut banii inapoi! Tatal dvs. a mers la un notar public, impreuna cu "cumparatorul" unde s-a inheiat un angajament de plata in favoarea celui din urma in sensul ca tal dvs. sa platesca acea suma de bani la un termen consemat in acel angajament de plata! Tatal dvs. este bun de plata, dar nu in acele conditii! Ce se poate face? O contestatie la executare, desi nu exista un titlu executoriu!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare teren
ioneliya38
buba ziua,fratele meu detine teren agricol(4500mp).acumceva timp a facut un antecontract de vanzare cumparare ptr supr de400mp.intre timp cumparatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare
aaa123
tatal meu doreste sa cumpere de la fratele lui o suprafata parte de teren dintr-o suprafata mai mare. problema e ca momentan niciunul dintre ei nu au banii ... (vezi toată discuția)