avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin in Romania, plecat in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin in Romania, plecat in strainatate

Buna ziua!

Este posibil ca o persoana sa-si fi reinnoit buletinul in Romania, iar in acelasi timp persoana respectiva sa fie plecata de 15+ ani in alta tara din UE?

Mentionez ca nu stiu daca persoana respectiva are cetatenie acolo sau rezidenta, stiu doar ca in urma cu 3 ani si-a facut buletinul in Romania. Mentionez si ca persoana respectiva nu are pasaport.

Este posibil sa locuiesti legal intr-o tara din UE si totusi sa ai si buletin in Romania? Neavand pasaport?

Multumesc!
Astept raspuns.:frantic:
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:54, 22 Septembrie 2016
Da care e treaba dvs.? Daca persoana nu a renuntat la domiciliul sau din Romania, poate sa aiba buletin in continuare ca doar e cetatean roman. Daca sta intr-o tara UE nu are nevoie de pasaport, poate calatori pe baza actului de identitate.
Poate locui intr-o tara UE timp de 15+ ani, venind in tara doar sa-si schimbe buletinul?
Daca dovedeste ca are locuinta sau o ia cineva in spatiu, poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)