Buna ziua,
Sunt legatarul universal al unei persoane decedate care in urma unui proces de retrocedare a dobandit dreptul de copropietar asupra unui imobil. Casa de avocatura care s-a ocupat de acel proces are imputernicire de vanzare a acelui imobil plus un comision de vanzare. Din mai multe motive acea casa nu se vinde atat de repede pe cat ar dori copropietarii. Unul dintre avocatii casei respective care este insarcinat cu rezolvarea problemelor legate acest imobil le-a comunicat celor care s-au interesat de stadiul vanzarii ca de vina sunt eu ca nu vreau sa fac succesiunea.In urma acestui fapt am devenit subiect de barfa intre multele rude care sunt copropietari( vreo 24 de persoane) si chiar sunt sunat si luat la intrebari de cei mai apropiati. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a iesi din aceasta situatie neplacuta? Va multumesc!
dezbateti succesiunea sau daca ati dezbatut o pe alte bunuri, suplimentati cu cota parte ce va revine din imobil si atunci se poate vinde imobilul, dvs luandu-va din pret cota parte ce va revine.
Succesiunea o fac peste doua luni si asta pentru ca atunci pot nu pentru ca nu vreau si nu aceasta este problema. Imobilul nu se vinde pentru ca este de patrimoniu si cine vrea sa cumpere doreste sa construiasca in acel loc un bloc sau pentru ca pretul oferit nu este acceptat de toti. Eu va rugasem sa imi spuneti daca pot face ceva,eventual daca il pot trage la raspundere pe acel avocat pentru situatia creata. Va multumesc!
Nu, nu l puteti trage la raspundere. Cel care va cumpara imobilul o sa afle ca este monument istoric si ca nu l poate darama, deoarece trebui obtinut acordul Ministerului Cultelor. Dar, faptic imobilul se poate vinde insa lipsa dezbaterii succesiunii nu!