la mine problema este mai complicata dar sper sa ma fac inteleasa si sa primesc un raspuns.mama mea a murit in urma cu 19 ani si am ramas 4 frati cu tatal nostru care la scurt timp a vandut apartamentul care era cumparat cu mama,apoi a cumparat o casa cu banii luati de pe apartament timp in care a stat in concubinaj dupa cativa ani sa casatorit legal cu aceasta femeie,mentionez ca, casa este trecuta pe numele tatalui meu,si atunci cand a vandut apartamentul unul din fraTI ERA MAJOR DAR NU a dat nici o semnatutra,ei au un copil impreuna dar nu e trecut pe numele tatalui meu,problema este urmatoarea: aceasta femeie l-a convins pe tatal meu,nefiind trecuta pe actele casei sa faca un contract de vanzare cumparare fetei pe care o au impreuna,intrebarea mea este daca putem face noi ceilalti frati ceva care sa il oprim legal sa faca acest pas,daca avem si noi un cuvant de spus si cum am putea sa facem acestn lucru pe cal;e legala.VA MULTUMESC !
- Daca s-a facut succesiunea dupa moartea mamei si s-au stabilit exact cotele care revin fiecarui mostenitor, tata folosind ceea ce i se cuvenea pentru achizitionarea noii case;
- Daca contractul de vanzare-cumparare arata ca tatal e unicul proprietar, cat timp traieste, e liber sa faca orice act de vanzare-cumparare cui doreste. Drepturile dvs. in calitate de descendenti, se vor analiza dupa moartea tatalui, potrivit bunurilor pe care acesta le va mai avea la moartea sa;
- Daca acel act de instrainare este simulat, in fapt, acesta fiind o donatie deghizata, dupa moartea tatalui, puteti ataca actul .
Probleme succesiune
rodidoina
Dupa moartea tatalui meu, am mostenit, impreuna cu fratele meu si mama mea apartamentul parintilor, in care locuim, eu cu sotul si fiul meu, impreuna cu mama. ... (vezi toată discuția)