avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calatorie minor strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calatorie minor strainatate

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:De aproape un an de zile sunt plecata in Spania definitiv cu baiatul meu minor in varsta de 10 ani.La iesirea din Romania am avut procura de la fostul sot si pasaportul minorului care este facut pe un an de zile.Anul acesta pe 30.11.2016 expira aceasta procura si pasaportul.Intrebarea mea este urmatoarea:daca eu intarzii cu reintoarcerea in tara dupa data de 30.11.2016 si la vama aceste documente sunt expirate care sunt consecintele.Ce ma sfatuiti?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:30, 21 Septembrie 2016
Dacă sunt expirate nu veți mai putea folosi documentele respective.
daca pasaportul expira nu mai puteti sa va intoarceti cu copilul.trebuie sa obtineti titlu de calatorie de la Ambasada Romaniei din Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)