avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza \"bun de plata\"
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza "bun de plata"

Buna ziua,
Va rog frumos sa mi răspundeți la următoarele doua întrebări:
Lucrez in cadrul unei instituții publice centrale si ma confrunt cu situația de a mi se cere sa acord viza"bun de plata" in condițiile in care lucrând in cadrul biroului financiar întocmesc diferite documente: întocmesc devize de deplasare , deconturi, stat de salarii, ordine de plata etc . Am refuzat acest lucru motivând cele de mai sus ... Dpmdv fisa postului nu mi da "voie" sa acord aceasta viza ... Ar însemna sa nu mai existe transparentă, chei de verificare ...incompatibilitate .. Gresesc... Pot acorda aceasta viza in condițiile acestui conflict de interese?
O alta întrebare este legată de colega mea care acorda aceasta viza bun de plata numai ca tine locul si pe casierie atunci cand persoana respectiva este in concediu. Se poate ca aceasta colega sa mai acorde bunul de plata pe perioada înlocuirii casierului in condițiile in care acorda viza,spre Ex, pe o deplasare externa si care ajunge in casierie pentru a fi eliberați bani din casierie?Daca se poate sa mi specificați si o baza legală .Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:34, 10 Noiembrie 2016
Baza legala este OMFP 1792/2002.
Viza de „Bun de plată“ o acorda ordonatorul de credite sau o persoana delegată cu aceste atribuţii, care verifica existenta:
- referatului de necesitate
- comanda/ contractul
- proces verbal de receptie a bunurilor/ sserviciilor
- Nota de intrare-receptie
- Nota contabila din contabilitate.
În conformitate cu prevederile normelor metodologice privind exercitarea controlului financiar preventiv propriu, viza “bun de plată” adică certificarea în privința realității, regularițății și legalității este dată de conducătorii compartimentelor de specialitate emitente.

[ link extern ]

3. Conţinutul controlului financiar preventiv

3.4. Controlul financiar preventiv al operaţiunilor se exercită pe baza actelor şi/sau a documentelor justificative certificate în privinţa realităţii, regularităţii şi legalităţii, de către conducătorii compartimentelor de specialitate emitente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul financiar preventiv carasclaudiu carasclaudiu Conform legislatiei privind c.f.p.p. - O.G. nr. 119/1999 – privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv – art. 10 (3) ... (vezi toată discuția)
Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv vulpita2012 vulpita2012 Cine acorda in cadrul unei firme viza de control financiar preventiv si care este procedura de acordare a acesteia? (vezi toată discuția)