avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi spune sa plec din chirie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi spune sa plec din chirie

Buna ziua. Am decis sa ma adresez pe acest forum in sperata gasiri unui raspuns la o problema ce mi s-a ivit pe neasteptate.
In urma cu 2 luni de zile imi cautam chirie impreuna cu prietena mea. Am gasit dupa indelungi cautari si stres neasteptat de mare, o chirie care cumva corespundea cu tot ce ne doream. Pretul a fost unul ok, si am incheiat cu persoanele care cumva aveau grija de apartament, un contract de inchiriere. Ei au zis ca proprietara ar fi o batrana care ar fi lasat apartamentul fiicei lor, aceasta la amenajat/renovat, si acum ea ar fi plecata cu lucrul in afara. In contractul ce l-am semnat am cazut de comun acord ca perioda pe care am inchiriat este una nedeterminata, asta din cauza faptului ca noi ne strangeam bani pt a ne achizitiona un apartament. Ei de asemenea au cazut de comun acord si au spus ca in cazul in care fata lor se va intoarce ne vor anunta cu 6 luni inainte(verbal si nimic in scris). Acum o saptamana m-au anuntat telefonic ca trebuie sa ne mutam, din cauza ca batrana care e proprietara nu mai vrea sa aiba chiriasi in apartamentul ei, si ca daca o sa ramane o sa vina sa ii scoata pe ei afara cu toate lucrurile fiicei lor :O. As vrea sa stiu daca pot face ceva in privinta aceasta pentru ca acum fiind inceput de an scolar preturile chiriilor au explodat pur si simplu, si noi am avea termen pana la 15 octombrie sa ne mutam:((
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dvmischiu , utilizator 21:33, 20 Septembrie 2016
In conditiile in care dv nu ati incheiat contract de locatiune cu proprietarul de drept al spatiului cu destinatia de locuit,concret locuiti fara acordul acestuia si fara forme legale
Proprietara spatiului cu destinatia de locuinta are tot dreptul sa dispuna de proprietatea sa independent de ce conventii/intelegeri au incheiat tertii fara acordul sau
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau banii inapoi!!! georgi77 georgi77 Am inchiriat un apartament la mijlocul lunii august, mi s-a promis renovarea aprtamenului pana la data de 1 septembrie (acest aspect nu a fost mentionat in ... (vezi toată discuția)
Chirie: daune dragosclaudiunetea dragosclaudiunetea Buna ziua. Locuiesc in chire in Bucuresti cu contract de inchiriere incheiat in luna februarie. Tocmai m-am intors dintr-o vacanta de cateva zile si am ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)