avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imi vreau banii inapoi!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imi vreau banii inapoi!!!

Am inchiriat un apartament la mijlocul lunii august, mi s-a promis renovarea aprtamenului pana la data de 1 septembrie (acest aspect nu a fost mentionat in contractul incheiat cu agentia care mi l-a gasit), este deja 5 septembrie, apartamentul nu a fost renovat si totodata mi s-a spus ca nu va mai face toate lucrurile promise (zugravit, gresie, izolare balcon, termopane), doar va zugreavi un dormitor. Am refuzat si in cele din urma proprietara nu vrea sa-mi inapoieze chiria de pe luna septembrie si nici garantia. Trebuie sa mentinez faptul ca totul ar fi trebuit pus la punct pana la 1 sept., iar doamna m-a anuntat ca pot veni sa stau de la jumatatea lunii incolo. deci am platit si chiria lunii cam degeaba. Vreau sa reziliez contractul si sa-mi primesc banii. cum procedez?! multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 12:42, 21 Septembrie 2016
Detineti inscris din care sa rezulte ca proprietarul avea obligatia ca pana la 01.09 a.c,sa rezulte imbunatatirile precizate ?
Daca detineti contract de locatiune care sa probeze ca locatorul si-a asumat responsabilitatea sa inchirieze spatiu cu destinatia de locuinta incepand cu data de 01.09,dar in fapt nu va puteti muta datorita neasumarii responsabilitatii executarii igienizarii spatiului,
aveti dreptul sa actionati in instanta locatorul sa solicitati atat rezilierea contractului,
recuperare chirie+garantie cat si eventuale daune
Trebuie sa sesizați instanta și sa va judecați.
E destul de complicata situația ca agenția a promis...si nu proprietarul...
Nu agentia a promis, agentia le a pus la dispozitie un formular de contract, contractul cu caluza aceea de renovare este semnat de locator si locatar.
Dacă scrie în contract ar trebui sa câștigați procesul dacă nu a renovat.
Eu din cate inteleg nu s-a mentionat niciunde obligatia proprietarului de a renova apartamentul. Daca acest lucru nu s-a facut nu cred ca aveti vreo sansa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa reziliez contractul de inchiriere si sa imi recuperez banii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs. Si va multumesc. Iata situatia Am semnat un contract de inchiriere declarat la fisc pt un apartament care era ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa platesc cheltuieli de renovare ? Romik1976 Romik1976 Buna ziua!Sunt chemat in instanta de judecata de propietarul unui imobil in care am locuit cu chirie,fara contract de inchiriere,am cerut insistent timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Proprietarii garsonierei unde locuiesc nu vor sa imi restutie garantia ContSters257160 ContSters257160 Buna seara! As avea si eu o intrebare si m-as bucura tare mult daca m-ati putea ajuta! Locuiesc in prezent intr-o garsoniera de aproximativ 8 luni de zile, ... (vezi toată discuția)