avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa reziliez contractul de inchiriere si sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa reziliez contractul de inchiriere si sa imi recuperez banii?

Buna ziua,



Am nevoie de ajutorul dvs. Si va multumesc.
Iata situatia
Am semnat un contract de inchiriere declarat la fisc pt un apartament care era intr-o stare jalnica, pereti murdari, fara becuri si fara macar niste fasunguri sa pun si eu un bec. Am spus de la inceput ca ma mut si platesc pentru liniste si proprietarul m-a asigurat ca e mare liniste. Proprietara a cerut chirie mare si nu a vrut sa plateasca cheltuielile de renovare apt. Cum nu puteam sa ma mut intr-casa murdara si fara becuri am agreat sa platesc eu si sa reduca chiria. Am facut apartamentul brici, e zugravit, tocaria e vopsita, am pus pe banii mei plafoniere, am platit oameni sa faca curatenie, am muncit chiar si eu la curatenie multe zile. Am platit garantia si o luna chiria in avans. Intre timp proprietara a incercat sa ma puna sa semnez ca nu am nici o pretentie la lucrarile facute cu bani multi de mine, adica eu renovez de buna voie case. Nu am semnat as a ceva si am ajuns deja cu cheltuirlile facute la suma initiala de chirie ceruta de ea deci ....teapa. Dupa semnarea contractului, inainte de a muta mobile pe alti bani grei, de cite ori am gost acolo la apt. Era muzica tiganeasca la maximum si se auzea in apt. Meu. Desi am vorbit cu acei oameni, am inteles ca nu voi rezolva aceasta problema pt. Ca nu inchideau muzica. Am decis, prin urmare sa reziliez acest contract pentru cs nu doresc sa stau in teroarea manelelor cind au t....ii chef. Am facut cercetare si inainte de a semna si niciodata nu am auzit acolo vreun zgomot. Va rog mult, ajutor:
#-o#-o
1. Cum sa fac sa reziliez contractul cu incepere din august ?
2. Cum sa imi recuperez garantia, banii de amenajare multi dati pentru a face acel apt. Locuibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters277537 , utilizator 10:56, 20 August 2013
1. rezilierea contractului il puteti face numai prin instanta;
2. recuperarea banilor solicitati tot in cadrul aceleiasi actiuni, dar va trebui sa dovediti cele sustinute de dvs.
1-Concret va aflati in posesia unui contract de locatiune incheiat cu locatorul ?
Exista clauze referitoare la sitiatiile de reziliere contract?
2-Daca aveti contract de locatiune incheiat cu locatorul,analizati continutul acestuia,
conditionat de care puteti solicita oficial rezilierea acestuia
Daca nu detineti contract de locatiune,va va fi dificil sa probati ca exista obligatia suportarii costurilor de renovare de catre locator
Da, am contract valid. De ce se poate doar in instanta rezilia? Si pe ce motive pot invoca? Se a va V Pl ica noul cod civil sau prevederile contractului? Va intreb pentru ca in contract am termen notificare reziliere de 30 de zile si in cod e de 60. Va muTumesc.
Rezilierea contractului se poate rezilia amiabil intre parti,sau daca nu exista consens,
solutionarea se face in instanta de judecata
Referitor la motivele de reziliere,este hazardat a emite raspuns-necunoscand clauzele contractului asumat de dvs
Reveniti cu detalii
Multumesc. Din cate stiu eu, nici un contract nu poate fi deasupra legii, cind am intrebat m-am referit la ce motive din legislatia in vigoare pot invoca pentru rezilierea contractului de inchiriere. Ca e muzica tiganeasca si vecini dubiosi banuiesc ca nu e motiv. Deci, pentru ce pot rezilia? Clauzele din contract nu ma ajuta prea mult.
Si banii dati, aveti idee cum ii mai pot lua inapoi? Eu le-am zugravit casa pe banii mei si le-am facut-o locuibila, curata, ca o floare, cu lumini si parchet, usi impecabile. Chiar asa, nu pot lua banii inapoi pe lucrarile facute? parca nu imi vine sa cred ca nu.

Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau banii inapoi!!! georgi77 georgi77 Am inchiriat un apartament la mijlocul lunii august, mi s-a promis renovarea aprtamenului pana la data de 1 septembrie (acest aspect nu a fost mentionat in ... (vezi toată discuția)
Cine suporta aceste cheltuieli(de renovare) in cazul unui apartament inchiriat? miki3 miki3 Va rog sa-mi spuneti si mie cine ar trebui sa suporte cheltuielile de zugravire si curatenie a unui apartament in situatia in care chiriasul locuieste in acel ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)