avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nr. de strada diferit la aceeasi adresa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nr. de strada diferit la aceeasi adresa

Buna seara,

Va prezint o situatie in speranta ca voi primi un raspuns.
Locuiesc pe o strada, sa-i zicem strada X, nr. 2. Daca fac o comanda la taxi, mi se spune ca masina va veni pe strada X, nr. 2A. Le explic faptul ca locuiesc pe strada X, nr. 2, nu 2A. Asa este in cartea de identitate si totusi ma contrazic, spunandu-mi ca asa este trecuta la ei.
Am fost de curand sa-mi schimb cartea de identitate. La politie este trecuta strada X, nr. 2A, nu strada X, nr. 2, cum era trecuta adresa in cartea de identitate pe care trebuia sa o schimb.
Am fost la administratia blocului si mi s-au pus la dispozitie documentele de infiintare a asociatiei de proprietari.
Documente in care scrie: blocul se afla pe strada X, nr. 2 (documentele fiind de la judecatoria unde a fost acordata personalitatea juridica a asociatiei de proprietari si de la ministerul de finante - certificatul de inregistrare fiscala).
Cu aceste documente am obtinut cartea de identitate cu strada X, nr. 2.
In bloc sunt mai mult de jumatate dintre locatari care au in cartea de identitate strada X, nr. 2A.
Actele de proprietate, care au fost intabulate cu multi ani inainte, sunt pe strada X, nr. 2.
Cum se procedeaza intr-o astfel de situatie, care este realitatea ?
Nu ma refer la companiile de taxi, asta este o problema minora.

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucian1956 , utilizator 15:33, 22 Septembrie 2016
Sigur nu era strada X, nr. 2 provizoriu? cam asa fac "oraganele" de obicei, dupa care te trezesti cu alt numar. Oricum, faceti o adresa scrisa la Primarie, sa vi se precizeze/atribuie numarul stradal (eventual acolo explicati situatia in care va aflati). S-ar putea sa se fi modificat intre timp, dar nu-i o problema, cu adresa respectiva va puteti prezenta oriunde, chiar si pentru un nou buletin.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Buna ziua,

Strada figureaza cu nr. 2 din anul 1973 de cand a fost construit blocul. Cam lung provizoratul. Dar orice este posibil.
Cereti de la Nomenclatorul stradal de la Primarie o adresa in care sa se specifice clar numarul strazii. Cu acea adresa puteti eventual sa rectificati si la cartea funciara daca este cazul.
Pe instiintarea de la primarie (pentru plata impozitului), care mi-a venit acasa, era trecut nr. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract vânzare-cumpărare după schimbarea numărului casei molnarbob molnarbob Am cumparat o casa si am facut contract v/c .In contract la adresa este trecut numarul 7 ( numarul de casa ) iar mai apoi am observat ca si vecinul are acelasi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume strada in cazul in care in actele casei (autorizatia ... Mz11 Mz11 Schimbare nume strada In cazul in care in actele casei (autorizatia de construire, receptia, cartea funciara si chiar si urbanismul) mi s-a trecut o adresa, ... (vezi toată discuția)
Adresa sediu ong pilo1 pilo1 Adresa sediu ONG Buna ziua, sunt pe cale sa imi deschid o asociatie cu sediu social la mine acasa, si acum abia am realizat ca am informatii aparent ... (vezi toată discuția)