avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal meu vrea sa ma evacueze din casa!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal meu vrea sa ma evacueze din casa!!!

Buna ziua,
Parintii mei sunt despartiti de cativa ani buni, fara ca acestia sa divorteze. Tatal meu a parasit domiciliul conjugal, deoarece traieste in concubinaj cu o alta femeie. Eu, mama si sora mea minora locuim in aceeasi casa cu bunicii mei din partea tatalui.
Pe scurt, tatal meu impreuna cu parintii sai vor acum sa ne dea afara din casa, iar eu nu stiu cum sa procedez. Bunicul meu este propietarul in acte al casei, iar el impreuna cu tatal meu, ne cer vehement sa parasim locuinta, ba chiar mai mult au incercat sa ne dea afara cu forta, nu doar prin cuvinte. As dori sa stiu daca este legal ceea ce ei fac si sa-mi cunosc drepturile in aceasta casa, in caz ca am. Mentionez ca de-a lungul acestor ani mama mea a facut investitii in modernizarea locuintei si a participat financiar la fiecare cheltuiala.
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
AlexandraHDR, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 09:34, 21 Septembrie 2016
Din pacate dv, mama si sora va trebui sa va cautati o alta locuinta. Ar fi indicat ca mama sa introduca cerere de divort si partaj a bunurilor comune. Mama are dreptul la o cota parte din contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului bunicilor, daca le dovedeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu ne da afara din casa! ce putem face?! va rog sa ma sfatuiti... clauk clauk Suntem o familie cu 2 copii. tatal meu a cumparat de la vechiul ICRAL acum multi ani apartamentul cu 2 camere in care stam acum. In urma cu 12 ani, parintii ... (vezi toată discuția)
Partaj mariw mariw buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj Alexandra 92 Alexandra 92 Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza ... (vezi toată discuția)