avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate ONG

Buna ziua,
as vrea sa deschid in ONG care sa ajute mestesugarii si artizanii din Romania. Intrebarea este daca ONG-ul poate inchiria un spatiu si expune spre vanzare produsele realizate de mestesugari sau artizani care nu au PFA sau alt tip de societate comerciala. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 09:59, 22 Septembrie 2016
Parerea mea este ca nu, cel putin in varianta descrisa mai sus.

Poate ar fi mai bine ca artizanii sa fie membri ai asociatiei.
Nici macar daca e membru. Ong-ul le creaza doar calea, poate cu ceva reduri la taxa de expunere, ca in acel spatiu inchiriat si amenajat de ong, mestesugarii sa ajunga la clientii lor, dar nu intervine deloc intre ei si clienti. Mestesugarii singuri isi vand marfa, incaseaza banii si trebuie sa plateasca impozit la stat.
Cam asa este. Producatorul initial tot va trebui sa plateasca taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu producatorii neinregistrati higgstheboson higgstheboson Buna ziua, Pot face achizitii de la producatori care nu sunt inregistrati? Producatorii la care ma refer sunt artizani si majoritatea lucreaza si isi vand ... (vezi toată discuția)
Comercializare produse artizanale/handmade în magazin. adaada93 adaada93 Bună seara, Sunt proprietarul unui magazin tip PetShop. Aș dori să comercializez în cadrul acestuia câteva produse confecționate de mine. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
O problema incalcita ellutza_me21 ellutza_me21 O societate comerciala care are activititatea de comert cu ridicala al materialului lemnos si al materialelor de constructii - CAEN 4673, (pe certificatul ... (vezi toată discuția)