avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere sentinta de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere sentinta de divort

Buna ziua !! va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu , cum as putea cere sentinta de divort definitiva ? Avand in vedere ca sentinta sa pronuntat la Judecatoria Oradea Jud Bihor si domiciliul meu actual este in jud covasna :( nu am cum sa ajung pana in Oradea si mi-ar fi necesare la dosarul de alocatie pentru fetita. Eu nu am decat Certificat de casatorie cu mentiun de divort :( Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: brigitta27 , utilizator 15:16, 21 Septembrie 2016
Trimiteti prin posta o cerere impreuna cu o taza de timbru de 5 lei si solicitati eliberarea unei copii de pe sentinta cu mentiunea definitiva.
Poate ar fi bine sa puneti si un plic timbrat ca poate trimit mai repede.
Si aceasta taxa unde il pot plati? Si inca ceva sentinta imi vine tot prin posta?
Taxa de timbru se poate plati la serviciul de taxe si impozite local.
Desigur, de asta am si spus sa mai puneti in plicul cu cererea si un alt plic timbrat - regula este ca ei trimit prin posta, dar in unele instante, pentru a se reduce cheltuielile, nu prea trimit.
Pt mai multa siguranta sunati la arhiva instantei respective pt a va da toate informatiile necesare.Din pacate sunt si instante care nu trimit sentinte legalizate prin posta,Succes.
VA MULTUMESC DIN SUFLET

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru investire cu geavela geavela Cit este taxa pentru ca pe o Hotarire sau Sentinta sa se scrie Devinitiv ? multumesc (vezi toată discuția)
Cum se poate intra in posesia unei alte hotarari judecatoresti si cum poate fi aceasta legalizata? al3xn01 al3xn01 Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu o mica problema.Unchiul meu din TULCEA, a divortat sotia lui de el in ploiesti , a primit hotararea de divort. ... (vezi toată discuția)
Daca pe hotarare scrie ''definitiva si executorie'' inseamna ca este si irevocabila? balauvalentina balauvalentina Buna seara, am si eu o intrebare daca pe actu de divort scrie (ma refer pe stmpila )definitiv si executorie inseamna ca este actu si irevocabil. Sau trebuie ... (vezi toată discuția)