avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incasare despagubire ANRP prin mandatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incasare despagubire ANRP prin mandatar

Buna seara!
I legatura cu ANRP-ul , in aceasta primavara (prin Arpilie) s-a emis ordinul de plata catre un singur beneficiar. Pe acest O.P suntem 5 beneficiari. Am avut destule probleme cu privire la sustragerea banilor si acum ne-am mobilizat cat de cat. Am inteles ca trebuie imputernicita o singura persoana pentru ridicarea banilor. Am avut probleme cu un singur beneficiar deoarece el n-are nevoie de bani , dar acum s-a razgandit si doreste si el sa ia parte doar ca vrea ca el sa fie imputernicitul. Intrebarea mea este ca daca acesta poate refuza trasnferul banilor catre ceilalti beneficiar, adica catre conturile lor personale? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:38, 22 Septembrie 2016
Mai bine împuterniciți o persoană în care aveți încredere.
Am inteles ca notarul nu poate obliga persoana respectiva prin imputernicirea pe care o face sa vireze sumele de bani in conturile respective.
Păi tocmai de aceea vă sfătuiesc să mandatați o persoană de încredere. Acel beneficiar care nu era interesat inițial de primirea banilor nu cred că poate avea pretenția de a fi el mandatar.
Va multumesc pentru sfatul dat! Dar daca nu imputernicim pe cineva, nu putem lua banii, persoana aceea refuza sa imputerniceasca pe altcineva si raman acolo la infinit daca nu luam masuri.. Ma gandesc ca daca ar refuza sa imparta banii conform cotelor stabilite , ar fi un caz penal,nu? Ar putea fi chemat in instanta?
Nu este caz penal ci civil, caci mandatarul trebuie sa dea socoteala mandantului in obligatiie ce si a asumat. Mandatul/procura se da in considerarea persoanei care va executa mandatul. Aceasta trebuie sa fie una de incredere. Puteti sa specificati in procura ca el sa se ocupe de demersurile necesare in relatia cu ANRP iar banii ce vi se cuvin sa ii transfere ANRP ul direct in contul dvs.
Notarul autentifica procura si ia act de vointa mandantului, nu urmareste daca mandatul se indeplineste si nici nu poate obliga mandatarul . In caz de neintelegere se apeleaza la instanta .
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)
Procură dată de mandatar în numele mandatarilor Constanta02 Constanta02 Pun în discuție următoarea situație : Un mandatar are procură specială pentru a face orice acte, de a încasa, de a reprezenta oriunde mandanții, în ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa prin procura cargotechsrl cargotechsrl Pentru ca urmeaza sa plece din tara, un membru al familiei mele doreste sa ma imputerniceasca printr-o procura notariala sa-i infiintez un PFA la o data ... (vezi toată discuția)