avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua,

Bunicul meu a murit in 1996 si in 1997 i s-a eliberat de la primarie un titlu de proprietate care nu a fost semnat si nici stampilat.In acest moment primaria refuza sa intocmeasca planurile parcelare pentru terenuri din diverse motive:lipsa banilor,n-au chef, ''o sa facem'',etc.Fara titlu de proprietate pe terenuri nu pot deschide succesiunea.Pe unul dintre terenuri este casa.Autorizatia de constructie pentru casa este doar pentru 3 camere,ulterior s-au extins dar nu s-au mai interesat de problema actelor.Acum nu pot sa deschid succesiunea pentru nu am titlu de proprietate pe terenul pe care e construita casa si fara succesiune sau titlu nu stiu cum as putea sa am toate actele casei in regula(autorizatie de constructie,intabulare,etc).Bunica si tatal meu ambii sunt cardiaci si au o pensie de 400 lei.Eu am grija de ei,le dau mancare,medicamente,le platesc utilitatile desi tatal meu mai are un copil din alta casatorie cu care nu tine legatura de ani buni si nu doreste sa participe la intretinerea lor.Ce putem face in cazul de fata ca tatal meu si bunica mea sa imi vanda casa in schimbul intretinerii lor pe toata durata vietii (pe care eu oricum o fac#-o)?Am inteles ca nu pot da in acest moment primaria in judecata pentru eliberarea titlului din cauza ca legea 165 s-a prelungit pana la 1 ianuarie 2017X-( si instanta mi-ar respinge cererea.Primarul stie asta si se comporta ca un jupan pe tarla si ne sfideaza.Poate obtine bunica prin uzucapiune recunosterea dreptului de proprietate?Locuieste la aceeasi adresa neintrerupt de peste 20 ani,casa e facuta cat timp a fost casatorita cu bunicul,plateste impozit pt.ea(faptic tot eu il platesc #-o) Ce alte variante mai am din punct de vedere legal sa clarific situatia?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:29, 22 Septembrie 2016
Buna ziua,
Puteti sa platiti dumneavoastra un cadastrist autorizat care sa va intocmeasca planurile cadastrale si sa solicitati emiterea titlurilor de proprietate pe bunurile imobile.
Discutati aspectele cu primaria dar si cu PREFECTURA.
Primarii se comporta asa cum sunt lasati de comunitatile de beneficiari ai legii 416/2001, masa lor de votanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! după moartea bunicilor, părinții mei au locuit ... alexandrugtm alexandrugtm Bună ziua! După moartea bunicilor, părinții mei au locuit în casa acestora toată viața. Problema este că succesiunea după bunici nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? Andrei Dina Andrei Dina Prezentare caz : 1. Act de donatie, eliberat de Perceptie Buftea Ilfov si autentificat de Judecatoria Buftea (in copie) – bunicul meu Anghel Savu ... (vezi toată discuția)
Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)