avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Microintreprindere cod CAEN 6201 cu un angajat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Microintreprindere cod CAEN 6201 cu un angajat

Buna ziua,
Ce obligativitati are o microintreprindere cu un angajat referitor la PSI si protectia muncii avand in vedere ca nu desfasoara activitate la sediu social (apartament)?
Codul CAEN este 6201 - Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:20, 26 Septembrie 2016
Angajatorul unei mocrointreprinderi cu mai putin de 9 angajati isi poate asuma si activitatea de prevenire si protectie din domeniul ssm, respectiv activitatea psi-su.
Lucratorul care desfasoara activitati la terti va fi instruit dpvd ssm si psi-su de catre clientul unde presteaza activitati si va respecta normele impuse de respectivul angajator.
Multumesc pentru raspuns
In cazul in care firma presteaza servicii pentru mai multi si nici unul nu doreste sa instruiasca lucratorul (adica pe mine) trebuie in mod obligatoriu sa ma autoinsruiesc cu o firma de specialitate ? adica eu administrator la firma mea sunt obligat sa ma instruiesc pe mine ca si lucrator ?
Nu face fiecare ce doreste. In cazul producerii unui eveniment nedorit, angajatorii care refuza sa va instruiasca vor raspunde conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.39 (4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) – m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2).
Angajatorul care incheie cu dvs. un contract de prestari servicii pe teritoriul sau/ la sediul sau are obligatia sa va instruiasca conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.20 (3) Angajatorul se va asigura că lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior, care desfăşoară activităţi în întreprinderea şi/ sau unitatea proprie, au primit instrucţiuni
adecvate referitoare la riscurile legate de securitate şi sănătate în muncă, pe durata desfăşurării activităţilor.
Pe dvs. nu va impiedica nimeni sa cititi si sa va insusiti legislatia generala ssm/ psi-su si pe cea specifica activitatii desfasurate de dvs. Nu trebuie sa fiti instruit de o firma de specialitate, autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruire privind nssm si psi a noilor angajati. barbu1941 barbu1941 Cine poate face intructajul noului angajat din punct de vedere al NSSM si PSI intr-un SRL ca asociat unic, acesta fiind in acelasi timp administratorul firmei ... (vezi toată discuția)
Societate fara angajati, doar colaboratori pfa. sunt necesare ssm si psi? anamm anamm Buna seara. In cazul unui entitati care a inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri, fara a avea niciun angajat, ci doar contracte de colaborare cu 3 ... (vezi toată discuția)
Administratorul - responsabil ssm narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Administratorul unui Srl cu 9 angajati face cursul SSM de putin timp si vrea sa se ocupe el de aceasta activitate. Ma lamureste cineva care e ... (vezi toată discuția)