avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurat CASMB
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurat CASMB

Buna ziua, lucrez la o firma care plateste la zi toate darile catre stat.Am mers la medicul de familie si din luna iulie nu mai apar ca asigurat la CASMB( am contract de munca din luna aprilie 2016).Din contabilitate am primit o adeverinta prin care certifica faptul ca eu sunt asigurat si ca au fost platita asigurarea de sanatate.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a putea aparea din nou asigurat.Cu stima, Dana
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 11:57, 24 Septembrie 2016

[ link extern ]

Salariații si coasiguratii acestora apar asigurați în baza de date exclusiv pe baza raportărilor efectuate de către angajatori catre ANAF si ulterior, retransmise de catre ANAF la CASMB, salariații CASMB neintervenind în declarațiile acestora. In situatiile in care salariatii, urmare interogarii sistemului informatic, nu apar asigurati, este necesara prezentarea salariatului sau a angajatului care intocmeste declaratiile D112 la biroul Declaratii al CASMB, sediul Titeica, in programul de lucru cu publicul, fie cu adeverinta de salariat , fie cu D112 (in situatia in care mai multi salariati ai aceluiasi angajator se regasesc in aceasta situatie) in vederea identificarii pe CUI si CNP a erorilor de transmitere/intocmire a D112

In vederea evitarii aglomeratiei si timpilor mari de asteptare la birourile de specialitate, in cazul unei liste mai mari de zece persoane salariate pentru care apar erori de validare prin declaratia D112, solicitarea se inregistreaza prin registratura urmand a se raspunde in termenul legal prevazut de Legea 233/2001.
O observatie - privind textul de pe site - :

Este vorba de Legea 233/2002 si nu de Legea 233/2001 care se refera la cu totul altceva decat la obligativitatea de a raspunde intr-un anumit termen la petitii.

Actul normativ de baza este OG nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată, cu modificări şi completări, prin Legea nr.233/2002

Art. 8
(1)Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2)Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autoritati sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data inregistrarii petitiei la autoritatea sau institutia publica competenta .

Art. 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
:offtopic:

Nu are importanta aceasta informatie in contextul intrebarii adresate de utilizator,chiar daca anul de aparitie a actului normativ respectiv este intr-adevar indicat gresit pe siteul oficial al CASMB !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)