avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casa de marcat pentru activitate independenta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casa de marcat pentru activitate independenta

Buna ziua,

Am un PFA pe codul 6202, la norma de venit, neplatitor de TVA. Colaborez cu o alta firma, prestand servicii de consultata IT. Cind este cite ceva mai mult de facut, facem un contract si in baza acestuia, le emit facturi, una sau doua, care sunt achitate prin transfer bancar sau cash. Mentionez ca PFA-ul este inregistrat la Registrul Comertului. Activitatea mea este ocazionala, nu se face nimic la sediul clientului, nu depind de acesta, eu in paralel avand si un job full-time

In aceste conditii am nevoie sau nu de casa de marcat? Am fost deja la ANAF si dupa ce am analizat putin problema, concluzia ar fi ca nu ma incadrez la articolul 1 din OUG 28/1999, intrucat eu nu prestez servicii direct catre populatie, doar catre persoane juridice. Raspunsul este logic, dar fiind atit de multe discutii si pareri apropo de asta, as dori si o a doua parere daca se poate.

Multumesc,
Ovidiu
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Just Consulting , Consultant fiscal 14:50, 22 Septembrie 2016
Buna ziua,
Corect, pentru genul dvs de activitate (servicii prestate persoanelor juridice), nu este necesara achizitionarea unei case de marcat. Obligativitatea achizitiei intervine doar in situatia in care ati presta servicii catre personae fizice.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pt activitate doar cu pj. shakuri shakuri Buna ziua. Intentionez sa infintez un PFA pentru activitatatea de \"\"Evaluator de risc la securitatea fizica\"\". Intrebarea este: Am nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Aceasta activitate necesita casa de marcat? gaby1976 gaby1976 Buna seara. Va rog frumos sa imi spuneti daca pentru activitatea de curatenie si menaj (pt. persoane fizice) este necesara casa de marcat. Am citit legea si, ... (vezi toată discuția)