avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionare sau nu la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionare sau nu la serviciu

Buna ziua
As vrea sa adresez si eu o intrebare : Pot fi sanctionata daca desi am anuntat inainte cu 1 saptamana pe sefa mea de lipsa mea de la serviciu ( 2 zile) ? Adica vreau sa specific : lucrez pe perioada de 3 luni, cu prelungire pe perioada nedeterminata daca angajatorul este multumit de mine. Inca sunt in perioada de proba cum se spune.( peste 4 zile fac 3 luni). Am vorbit cu Sefa de magazin, i-am specificat ca doresc 2 zile libere pentru a pleca din bucuresti cu ceva probleme personale ( bunica mea fiind operata). Aceasta a fost revoltata, iar raspunsul a fost foarte taios.. Intrebarea mea este : Daca acele 2 zile nu mi le acorda, pot sa am 2 zile fara plata fara sa fiu sanctionata? sau ma poate da afara cu motive inutile?
Cel mai recent răspuns: roxanaman , utilizator 17:33, 22 Septembrie 2016
Ati depus vreo cerere in acest sens ?
NU.
Am discutat cu ea pur si simplu, fara sa imi spuna despre o cerere sau ceva anume.Ea este sefa mare care se ocupa de angajati pe magazinul respectiv. Deci ce este bine sa fac si cum sa procedez? crede-ti ca exista risc?
Depuneti o cerere de acordare a 2 zile de CO sau de CFP si nu mergeti pe o invoiala verbala cu sefa - riscati sa fiti pontata nemotivat.
Am inteles. asa voi face. multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)
Dosar prima de instalare radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o nelamurire referitoare la modelul de adeverinta de salariat pe care trebuie s-o duc lunar la AJOFM....mentionez ca am fost la agentie si ... (vezi toată discuția)