avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil dar am alte datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil dar am alte datorii

buna ziua,detin un imobil pe care vreau sa il vand,dar am datorii la primarie,niste amenzi de circulatie neplatite.notarul poate sa imi faca actul de vanzare daca de la primarie aduc certificatul cu datorii,deci fara sa achit datoria pot vinde imobilul?impozitul imobilului este achitat.multumesc
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 18:18, 22 Septembrie 2016
În mod normal, de aceea vi-l cere, ca să arătaţi că este plătit la zi, fără datorii.
În cazul acesta, s-ar putea ca notarul să ceară cumpărătorului să vă preia datoriile, ceea ce e greu de crezut că va vrea... totuşi, având în vedere că impozitul este achitat, şi amenzile sunt pe CNP-ul dv, tot în sarcina dv ar rămâne amenzile, chiar dacă vindeţi, doar că ei le trec pe un rol fiscal (ceea ce în opinia mea este un abuz, o măgărie legislativă, să vă blocheze vânzarea din cauza amenzilor). Întrebaţi notarul, şi luaţi în calcul că s-ar putea să refuze.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
multumesc frumos pt lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! urmeaza sa vind un imobil iar in extrasul fiscal ... Milionarul12 Milionarul12 Buna ziua ! urmeaza sa vind un imobil iar in extrasul fiscal imi apar citeva amenzi de circulatie . impozitele sunt platite la zi iar eu ma judec cu statul ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu certificat de atestare fiscala cu datorii pe numele sotului rroxica rroxica buna ziua am o masina pe numele meu si am vandut-o unui om din alt oras, urmand sa facem schimb de certificare de atestare fiscala am fost la primarie pt ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa fara impozit platit si fara succesiune facuta LauraZizilas LauraZizilas Buna ziua, Am si eu o intrebare: Nu am facut succesiunea in urma mortii mamei mele din cauza ca nu a fost paltit impozitul la casa, masina si teren de catre ... (vezi toată discuția)