Buna ziua ! urmeaza sa vind un imobil iar in extrasul fiscal imi apar citeva amenzi de circulatie . impozitele sunt platite la zi iar eu ma judec cu statul roman deoarece acele amenzi au depasit de doua -trei ori termenele de prescriere si nici nu ar trebui sa le fie atribuit rol fiscal . cum pot sa dau de un notar care sa nu ma puna sa le achit tinind cont de faptul ca ele nu au nici o legatura cu imobilul respectiv si trebuie sa fie doar pe cnp-ul meu . multumesc
Niciun notar nu va accepta autentificarea acestei tranzactii cata vreme aveti acele datorii. Nu conteaza ce reprezinta acele datorii, impozite, amenzi etc....
Motivul e ca institutiile statului vor sa se asigure ca au ce sa execute silit in cazul in care acele datorii nu sunt platite.
In orice caz, ca sa-l puteti vinde, va trebui sa achitati acele amenzi, chiar daca considerati ca nu ar trebui sa le platiti. Daca aveti procese in derulare, faptul ca le-ati platit nu schimba cu nimic lucrurile. Puteti cere banii inapoi daca veti castiga procesul.