avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata personalului care face curatenie intr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata personalului care face curatenie intr-un bloc

Buna seara,

Am o intrebare referitoare la plata personalului care face curatenie intr-un bloc.
La unele asociatii de proprietari plata se face pe cota indiviza, la altele pe nr. de persoane.
Am rugamintea, daca se poate, sa-mi spuneti legea si articolul unde este prevazuta plata persoanei care face curatenie in bloc si in functie de ce: cota indiviza sau nr. de persoane.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:50, 25 Septembrie 2016
de ce trunchiati raspunsul, va arat din nou art din norme
Art. 32
(1)Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
(2)Repartizarea cheltuielilor sau a obligatiilor financiare pe fiecare proprietate individuala revine administratorului, in cadrul contractului incheiat cu reprezentantul asociatiei de proprietari a condominiului
@poparlan,
Nu va trunchiaza nimeni raspunsul.
Cititi ceea ce ati citat si daca dumneavoastra gasiti vreo referire la faptul ca repartizarea cheltuielilor de curatenie se face altfel decat pe CPI, ori daca scrie undeva ca aceste cheltuieli (de curatenie) se impart pe apartamente, ne dam legati, ne predam, ne recunoastem vina s.a.m.d.
Ati citat art. 32 care spune (1) ca toti proprietarii sunt obligati sa plateasca si (2) ca administratorulul are datoria sa repartizeze cheltuielile (toate cheltuielile indiferent ca sunt salarii, apa, gaz, lift, reparatii...) pe fiecare proprietate individuala. Adica pe lista de plata sa apara distinct cat are de plata fiecare apartament. Dar asta nu inseamna ca o cheltuiala, ca salariile sau factura cu materiale pentru curatenie, iluminatul, caldura, gazul, reparatiile...se imparte la numar de apartamente, egal pe apartamente.
Sper sa intelegeti eroarea in care sunteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor de reparatii yoko49 yoko49 In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere. Proprietarii ... (vezi toată discuția)
Informare repartizare cheltuieli privind comisionul bancar GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu cum este legal să se repartizeze cheltuielile privind comisionul bancar pe cota parte indiviză sau pe numărul de persoane. (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli poparlan poparlan daca se incheie un contract de prestari de servicii pe nr de apartamente distributia platii se face conf lege 230 CAPITOLUL VI Cheltuielile asociaţiei de ... (vezi toată discuția)