avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli

daca se incheie un contract de prestari de servicii pe nr de apartamente distributia platii se face conf
lege 230
CAPITOLUL VI
Cheltuielile asociaţiei de proprietari
Art. 48. - (2) Cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru plata unor servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu şi care nu se facturează individual pe fiecare dintre acestea, se repartizează după acelaşi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu furnizorul respectivului serviciu
norme
CAPITOLUL III:
SECTIUNEA 1: Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea, repararea si exploatarea condominiilor
Art. 32
(1)Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
(2)Repartizarea cheltuielilor sau a obligatiilor financiare pe fiecare proprietate individuala revine administratorului, in cadrul contractului incheiat cu reprezentantul asociatiei de proprietari a condominiului
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:37, 7 Noiembrie 2016
care este intrebarea?
Trebuie sa o deducem noi?

Intuiesc ca aveti o firma de administrare si care a incheiat un contract.
Activitatea respectiva se imparte, de regula, dupa cota de proprietate.
La limita se poate merge si pe varianta egal pe apartament.
@poparlan,
Concret care este problema dumneavoastra!?
Dspre ce contract discutam, cine si cu cine a incheiat acest contract si cum se repartizeaza factura in asociatia dumneavoastra pe baza acestui contract?
am spus ca ma refer la legea 230 si norme de aplicare, deci e vorba de asociatii de proprietari
am specificat ca e vorba de un contract de furnizare servicii (pe baza de abonament lunar) incheiat pe nr de apartamente (valoarea contractului este stabilita pe nr de apartamente adica 1 ap = 30 ron,, valoarea totala a contractului fiind 30ron x nr ap)
intrebarea era daca plata se poate face conf celor scrise de mine
si as dori daca puteti sa-mi specificati ce se intelege prin ”servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu”
Nu ne intelegem!
Concret pentru ce ati incheiat acest contract? Ce serviciu va presteaza sau ce utilitati va furnizeaza acel prestator sau furnizor?
E greu sa precizati sau e secret?
nu e secret, poate sa fie orice serviciu, e vorba de principiu si de interpretare, de aceea am intrebat si ce se intelege prin ”servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu”

Alte discuții în legătură

Plata personalului care face curatenie intr-un bloc lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am o intrebare referitoare la plata personalului care face curatenie intr-un bloc. La unele asociatii de proprietari plata se face pe cota ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative mercutyyo mercutyyo locuiesc singur intr un apartament cu 3 camere.vreau sa stiu daca este corect,legal ca sa platesc cheltuieli administrative(inclusiv salarii)in functie de cate ... (vezi toată discuția)
Calculul cheltuielilor comune pentru apartamentele cu centrala termica de apartament tatianalili2005 tatianalili2005 Buna ziua! La multi ani! As vrea sa stiu cum se calculeaza cheluielile COMUNE si cum sunt ele repartizate pe apartamente, daca am centrala termica proprie? ... (vezi toată discuția)