avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea primirii anticipate a salariului pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea primirii anticipate a salariului pe concediu?

Buna seara,
Lucrez intr-o institutie bugetara si de ceva vreme, pe langa ca trebuie sa facem cerere de concediu cu 3 luni inainte, suntem si obligati sa acceptam primirea salariului pe concediu cel tarziu cu prima zi de incepere a concediului.
As vrea sa stiu daca acest lucru este obligatoriu (cum ni se zice de la contabilitate) sau angajatul are dreptul sa plece in concediu si facand o cerere cu mai putin de 3 luni inainte de data dorita?
De asemenea, as dori sa stiu daca este obligatoriu sa primesc plata pe concediu inaintea intrarii in concediu.
Eu as dori sa primesc salariul lunar, la data la care primesc in mod obisnuit, nu anticipat! Pana acum cativa ani trebuia sa faci cerere doar daca vroiai salariul inainte, acum inteleg ca e obligatoriu sa-l primesti inainte. Da sau ba?
Cel mai recent răspuns: aveno , utilizator 01:43, 23 Septembrie 2016
Salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia. (codul muncii) si primeste banii cu cel putin 5 zile inainte de plecarea in CO.
Cele 5 zile sunt o obligatie pentru angajator dar nu cred ca e un capat de tara daca salariatul cere in scris sa nu I se plateasca indemnizatia in avans . Legiutorul a pus plata cu 5 zile inainte ca o faciliatate in favoarea salariatului asa incat acesta sa aiba timp sa faca cumparaturi pentru plecare .Dar asta e ! Se pare ca e mai importanta forma decat fondul. Exista incalcari grave ale Codului muncii nesanctionate. Ma refer mai ales la mediul privat. Se stie ca se lucreaza si 10-12 ore pe zi ? Ca o parte din salariu este platita la negru sau si mai rau salariatul primeste mai puitini bani decat sunt prevazuti in statul de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de calcul a indemnizatiei de co adrianachirea adrianachirea Va rog sa-mi dati si mie un raspuns concret cum se calculeaza indemnizatia de co pentru urmatorul caz: 15 zile de concediu incepand cu 30 martie 2009. Cat va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Arianee ariana Arianee ariana Am o nelămurire și aș dori să mă ajuțati.Eu mai sunt în concediu de odihnă până în data de 06.06.2018 Astăzi 01.06 am fost la serviciu și m-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna? ContSters412002 ContSters412002 Cine poate beneficia de aceasta indemnizatie? Angajatorul este obligat sa o acorde angajatului daca nu este specificat in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)