Cine poate beneficia de aceasta indemnizatie?
Angajatorul este obligat sa o acorde angajatului daca nu este specificat in contractul colectiv de munca?Multumesc.
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Este un drept acordat prin lege, indiferent daca mai este sau nu prevazut in c.i.m., in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil angajatorului.
Angajatorul este obligat sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca (art.40 alin.2lit.c C.mun.).
Pai lucrez de 8 ani la acest loc de munca,de cate ori am plecat in concediu nu mi-a dat niciodata indemnizatie.Aveti idee cum as putea intra in posesia ei,cui ar trebui sa ma adresez?Va multumesc.
Pai cand am plecat in concediu am avut zile de concediu.Dar ma gandesc ca sunt 2 lucruri separate :
1.-zile de concediu de odihna;
2.-indemnizatia de concediu de odihna.
Salariul nu l-am primit,iau salariul odata pe luna pe data de 10,iar daca plec in concediu sa zic pe data de 25 a lunii,2 saptamani sa zic adica (10 zile) plec pe banii mei daca am sau fac credit.Patronul nu trebuia sa acorde acea indemnizatie de concediu??
Aveti idee de ce evita sa semnez stat de plata si nu acorda nici fluturas de salariu??Eu banuiesc dar sa fiu in locul lui,daca nu am nimic de ascuns...ofer oamenilor drepturile ce li se cuvin..
Sunt doua notiuni distincte , zilele de CO si indemnizatia pentru CO.
Pe durata cat ati fost in CO , ati primit salariul diminuat?
Angajatorul nu are obligatia de a va deconta cheltuielile facute in CO, el este obligat ca pe durata CO sa va achite acea indemnizatie prevazuta in art.150 C.mun.
Concediu de odihna
lilisibiu
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu contract individual de munca, pe perioada determinata, cu timp partial (fractiuni de norma), are dreptul la ... (vezi toată discuția)