avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariat aflat in plata stimulentului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariat aflat in plata stimulentului de insertie

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti cum as putea concedia o salaraiata ,pe motiv disciplinar (furt),care se afla in plata stimulentului de insertie( mai are cam 1 luna)?Din cate am citit am inteles ca nu se poate acest lucru si trebuie sa o tin inca 6 luni de la data intoarcerii la munca ?Ea a fost in ccc de pana la 1 an si s-a reintors la servici dupa 6 luni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 23 Septembrie 2016
Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentuluid e insertie.

Prin urmare, nu o puteti concedia, dar puteti aplica orice sanctiune disciplinara prevazuta de art.248 C.mun., exclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in plata stimulent ioana1982 ioana1982 Buna ziua. As avea o intrebare. Sunt in concediu crestere copil timp de 2 ani pana in data de 28.08.2017. As vrea sa revin la munca in ianuarie 2017,deci ... (vezi toată discuția)
Întoarcere la munca din cic dana01 dana01 Buna seara! M-am întors la serviciu cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani pentru a primii stimulentul de inserție.In aceasta situație angajatorul ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie in cazul schimbarii angajatorului andyc25 andyc25 Buna ziua! Am revenit la serviciu din CCC si voi primi stimulentul de insertie. Plata acestui stimulent depinde de angajatorul actual sau pot schimba locul ... (vezi toată discuția)