avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este obligatoriu certificat de conformitata si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este obligatoriu certificat de conformitata si garantie la produsele SH?

Buna ziua! Eu, persoana juridica am vândut unei persoane fizice doua containere maritime uzate care pot prezenta diverse forme de uzura datorate utilizării lor timp îndelungat in transportul International de marfa. Ulterior livrarii clientul a semnalat ca acestea au forme de uzura avansate, fapt necunoscut de noi la momentul achizitiei de la furnizor si nesemnalat de acesta. Dupa ce s-a decis împreună cu clientul pentru a se obtine o compensatie si dupa obtinerea de la furnizor , clientul nostru a revenit asupra dorinței de compensatie si a dorit restituirea întregii sume. Mentionez ca la momentul obtinerii compensatiei containerele nu mai erau proprietatea noastră.
De asemena, acesta a facut reclamatie la OPC care in acest moment ne solicita Certificat de Conformitate si Garantie. Noi le-am solicitat la furnizor insa acesta sustine ca nu are nici o obligatie in acest sens.
Cum se prezinta cadrul legal in aceasta situatie si care sunt obligatiile/drepturile mele ca si vanzator-distribuitor atât in relatia cu furnizorul cat si cu clientul. Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum rezolv o reclamatie de la un client catalinaparvu catalinaparvu un client a cumparat un articol de imbracaminte, care s a rupt dupa 2 saptamani. ruptura a rezultat in urma une fortari a materialului, asa parea si de aceea ... (vezi toată discuția)
Nu se elibereaza documente de incasare cu numerar stefan35 stefan35 buna seara. de curand am efectuat o revizie auto la un service care, pentru prestatia efectuata, a emis o factura insa nu a emis si chitanta desi factura ... (vezi toată discuția)
Furnizor internet - probleme ContSters44992 ContSters44992 Sunt abonat la o firma de internet din Cluj. Cam de doua luni serviciul merge foarte prost, adica in fiecare zi aproape sunt intreruperi ale serviciului, ca ... (vezi toată discuția)