avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare Ungaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare Ungaria

Buna ziua,o condamnare cu suspendare din Ungaria are influenta asupra unei condamnari din Romnia.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:23, 24 Septembrie 2016
Legea 302 per 2004, Articolul 170^34 - Comunicarea dintre instanţa de executare din România şi autorităţile competente din statul emitent şi păstrarea evidenţei
(1) Pe durata procedurii de recunoaştere a hotărârii judecătoreşti străine şi, ulterior recunoaşterii acesteia, pe durata executării măsurilor de probaţiune, instanţa comunică direct cu autoritatea competentă din statul emitent prin transmiterea sau solicitarea de informaţii care să asigure celeritatea şi eficienţa procedurii de recunoaştere a hotărârii judecătoreşti şi care să sprijine procesul de supraveghere şi reintegrare socială a persoanei condamnate.
(2) Pentru evidenţa activităţii instanţei, se întocmeşte şi se păstrează Registrul privind măsurile de probaţiune şi sancţiunile alternative dispuse pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene şi executate în România. În acest registru se vor face următoarele menţiuni: numărul curent; numele şi prenumele persoanei condamnate; instanţa de executare; numărul şi data hotărârii judecătoreşti de condamnare; statul emitent; data primirii certificatului şi a hotărârii judecătoreşti; numărul şi data hotărârii judecătoreşti prin care a fost recunoscută hotărârea judecătorească străină; serviciul de probaţiune responsabil cu supravegherea şi informaţii privind executarea măsurilor de probaţiune.

Codul penal roman, Articolul 40 - Contopirea pedepselor pentru infracţiuni concurente
(5) În cazul contopirii pedepselor conform alin. (1)-(4) se ţine seama şi de pedeapsa aplicată printr-o hotărâre de condamnare pronunţată în străinătate, pentru o infracţiune concurentă, dacă hotărârea de condamnare a fost recunoscută potrivit legii.

Articolul 41 - Recidiva
3) Pentru stabilirea stării de recidivă se ţine seama şi de hotărârea de condamnare pronunţată în străinătate, pentru o faptă prevăzută şi de legea penală română, dacă hotărârea de condamnare a fost recunoscută potrivit legii.


Din lecturarea textelor de mai sus reiese ca o condamnare cu suspendare din Ungaria are influenta asupra unei condamnari din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor zeceluni zeceluni Salut, Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste contopirea unor pedepse! Mentionez ca este vorba de 3 condamnari, iar toate faptele sunt concurente: 1- ... (vezi toată discuția)