avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua , Pe scurt..in 2005 fac un imprumut cu buletinul , achit rate pana in 2009 , intarzii plata o luna si banca ma baga in biroul de credit , unde stau 4 ani .Din iunie 2010 , pana in sept .2014 , nu primesc nici-o notificare bancara prin care sa achit suma restanta ..400 ron ! Aveau adresa , tel . tot ! In septembrie 2014 ma suna o firma de recuperere sa le dau banii ! Eu refuz acest lucru timp de 1 an pe considerentul ca banca nu mai putea , dupa 2 ani , sa-mi ceara acest lucru ! S-au ma insel ?Astazi primesc de la un executor judecatoresc , titlul de executare silita pe o treime din salariu..cu hotarare judecatoreasca..cu tot ! Intrebare : de ce nu am fost citat la judecatorie sa ma apar si ce pot face in aceasta situatie ! Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:47, 24 Septembrie 2016
Nu ati fost citat pt ca nu a fost un proces, exista titlu executoriu in speta iar incuviintarea executarii silite se da fara citarea partilor.
Ce aveti de facut e sa depuneti contestatie la executare in termne de 15 zile, invocati prescriptia dreptului la actiune.
Ms pt. raspuns! Unde se depune aceasta contestatie ? La judecatoria care a aprobat cererea executorului ?
da
Va multumesc mult si...o ultima intrebare...apoi va urez O ZI PLACUTA !! Intre 2010 si 2014 , cand m-au sunat recuperatorii , banca nu a facut nimic ! Pot invoca cei 3 ani pt,prescriere ? Va multumesc mult !!
pai asta v-am si zis sa invocati, asta e motivul principal pt care contestati , ca s-a implinit termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credite dupa 7 ani. este posibil ? ContSters358116 ContSters358116 am 2 credite bancare luate cu buletinul in 2008 si transferate la o societate de recuperare in 2010. acum am primit notificari de ... (vezi toată discuția)
Despre prescrierea datoriilor ganeacristi ganeacristi buna am inteles ca prescrierea trebuie invocata. cum se invoca asta? cum se face? si daca executorul va cere incuvintarea instantei si va trece la poprire ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara instiintare stefana88 stefana88 in anul 2007 cineva a facut o rata la altex. si-a achitat toate ratele, poate cu mici intarzieri, dar in final si le a achitat. astazi, a primit o scrisoare la ... (vezi toată discuția)