avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Licentiat in drept- pot reprezenta un prieten in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Licentiat in drept- pot reprezenta un prieten in divort?

Buna ziua.Am nevoie de indrumare din partea dvs. Sunt licentiat in drept dar nu am dat examen pt. barou.Doresc sa ajut un prieten a carei sotie a inaintat actiune de divort.El stie de acest lucru, numai ca este plecat in voiaj fiind navigator.Familia dansului a primit citatia, dar el nu se poate prezenta la prima infatisare.
Intrebare: eu, licentiat in drept pot sa-l reprezint in instanta, macar pe fond si sa cer instantei amanarea termenului pana vine din voiaj? Sau se poate judeca si in lipsa neavand angajat un avocat?In joc este o casa si un copil minor.
Daca il pot reprezenta in instanta, macar la prima infatisare pana vine din voiaj ca apoi sa-si poate angaja un avocat cu experienta, cum procedez?
Astept raspunsul dvs. multumindu-va anticipat.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:07, 27 Septembrie 2016
Daca sunteti licentiat in drept trebuia sa stiti unde gasiti raspunsul la intrebarea dvs,Cititi dispozitiile art 83 alin 1 NCPC.Cand am terminat Fac de Drept nu stiam unde este arhiva si unde este registratura ,asa ca neavand experienta vedeti sa nu va incurcati mai rau prietenul.Succes.
Multumesc pt. indrumare.
Dacă vrea sa își angajeze avocat sa o facă repede ca sa nu iasă din Termenele procedurale.
În astfel de procese nu trebuie neapărat avocat cu mare experienta întrucât sunt procese fără grad ridicat de complexitate.
Sunt cele mai normale procese din tot domeniul dreptului.

De reprezentat îl puteți reprezenta dar mai rau îl puteți încurca deoarece nu puteți pune concluzii și instanta poate trece la judecata.
Conform art.83(1)NCPC"In fata primei instante precum si in apel,persoanele fizice pot fi reprezentate de catre avocat sau alt mandatar.Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat ,mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor procesuale si asupra fondului decat prin avocat,atat in etapa cercetarii procesului,cat si in etapa dezbaterilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil, reprezentare laura38038 laura38038 Buna ziua, eu am terminat facultatea de administratie publica iar sora mea are un proces pentru o amenda de rovignieta pe un autoturism vandut cu mult inainte ... (vezi toată discuția)
Intampinare in recurs formulata de intimat fara avocat sau mandatar cu studii juridice LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Ce se intampla daca in cadrul unui recurs intimatul a formulat intampinarea personal, fara avocat sau mandatar ruda de gradul 1 sau 2 cu studii ... (vezi toată discuția)
Ma mai pot reprezenta singur in instanta? Marius0123 Marius0123 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am castigat un proces ( cererea era pentru recuperare onorariu avocat de la un proces anterior pe cale ... (vezi toată discuția)