Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...Avem urmatoarea situatie...O doamna si cu un domn, avand o relatie care sperau sa devina serioasa si de durata, au hotarat sa se ajute reciproc...Astfel, doamna, din proprie initiativa a hotarat sa faca o refinantare sa ii acopere domnului un card de cumparaturi...dupa ce a afacut acest lucru, a cerut dovada platii (achitarii creditului) si a oprit chitantele...care erau pe numele domnului...dupa o perioada, au ajuns la un pas de despartire...numai ca doamna, avand chitantele il ameninta pe domn ca daca o paraseste il da in judecata sa ii dea banii inapoi... se poate asa ceva? :sorry:
Va multumesc anticipat,
O zi buna in continuare va doresc
P.S: Va rog frumos,in cazul in care nu am postat unde trebuia, sa ma indrumati unde trebuia sa o fac.Multumesc!
"Refinantarea" din partea doamnei este fie dar manual, fie imprumut. Daca-i dar, nu il mai poate cere inapoi, daca-i imprumut doamna il poate cere inapoi (in termen de 3 ani).
Fie cei doi se inteleg intre ei, fie instanta va stabili daca doamna are un drept de creanta.
Multumesc pentru promptitudine. Am o nelamurire insa...care este diferenta intre dar manual si imprumut in cazul acesta? Banii i-au fost dati cash...fara vreo declaratie la notar, fara nimic...asa considerase dansa la momentul respectiv...
Darul manual este un "cadou" si cadoul nu se mai da inapoi, iar imprumutul este un drept de creanta, si ar trebui restituit. Dar noi nu stim ce a fost acolo !
Din punct de vedere al valorii, da poate fi incadrata la dar manual, insa din punct de vedere al operatiunii juridice respective, repet, nu stim ce raport juridic s-a nascut intre parti, si daca s-a nascut un drept de creanta sau nu, noi nu stim ce a fost acolo !
Auto cadou
mariusalecu
buna ziua, am si eu o intrebare, daca primesti niste bani cadou si-ti cumperi un autoturism, care e pe numele tau, iar dupa 2 ani a fost vandut (autoturismul) ... (vezi toată discuția)
Cadou autoturism
PinteaS
Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)