avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Cand un executor judecatoresc pune in executare o hotarare irevocabila privind o grantuire nu are obligatia
1. de a verifica actele de proprietate a terenurilor
2. sa convinga ca documentele corespund cu realitatea si
3. si sa treaca in procesul verbal orice discordanta ce nu corespunde realitatii?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:19, 25 Septembrie 2016
Dacă este vorba despre o hotărâre judecătorească ar trebui să se țină seama de ceea ce se dispune prin acea hotărâre, astfel că linia proprietății este aceea care s-a stabilit prin expertiza din dosar, expertiză ce a fost validată de instanța de judecată.
Executroul este obligat sa puna in executare hotararea definitiva(irevocabila)si executorie,in executare nu se mai reia procesul pe fond cu privire la actele de proprietate,executorul este legat doar de hotararea judecatoreasca pe care trebuie sa o puna in exectuare intocmai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hotarare de granituire Vuck Vuck Buna ziua, In urma unui proces de granituire s-a stabilit in instanta, prin hotarare definitiva si irevocabila , linia de hotar. Dupa pronuntarea hotararii ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut? shadyrk shadyrk Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)