avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din somaj in concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din somaj in concediu postnatal

Buna ziua ! Ce e de facut ? Care sunt pasii de urmat pentru a nu pierde indemnizatia ccc?Sunt in somaj dupa ce am terminat postliceala.Acum am nascut ,sambata-24 septembrie 2016.De ce documente am nevoie si unde le depun? Concediu medical imi da medicul de familie sau medicul ginecolog?Cat de repede trebuie sa depun? va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 25 Septembrie 2016
"2. - Fiind acum in somaj indemnizat puteti beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii."
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil la absolvente bibisi bibisi Vreau sa aflu informatii referitoare la unde trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, daca eu sunt din jud Maramures intr-o ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil -cadru didactic( suplinitor) aiulian aiulian Buna seara Doresc sa stiu daca voi primi indemnizatia in conditile in care ...eu am contract determinat pana pe 1 septembrie iar eu voi naste ... (vezi toată discuția)