avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate bransament comun gaze
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

bransament comun gaze

Buna ziua,

Locuiesc la casa si am bransament la gaze comun cu un vecin.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez sa separ acest bransament.
Bransamentul respectiv este la mine in curte si vreau ca vecinul sa-si faca bransamentul lui.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:32, 27 Septembrie 2016
Va trebui sa detineti un proiect modificator intocmit de catre o firma autorizata, iar proiectul sa fie avizat de catre firma de distributie gaze.
Lucrarile de montaj pot fi efectuate numai de catre firme autorizate, iar firma de distributie gaz metan va da drumul la gaz numai dupa verificare lucrari.
Daca doriti ca vecinul sa aibe instalatie si bransament separat este necesar ca acesta sa desfasoare demersuri pentru realizare proiect pentru bransament pasant
Este ciudat ca aveti bransament comun si firma de gaze nu a solicitat/ efectuat separarea in conditiile in care consumul fiecaruia trebuie masurat/ inregistrat separat. Cum va intelegeti, in prezent, la plata, cu vecinul ?
Cum dvs. doriti separarea bransamentului, nu este obligatoriu ca vecinul sa faca demersurile pentru intocmirea proiectului de gaze. Demersurile le puteti face dvs. sau impreuna cu vecinul daca veti conveni sa suportati in comun cheltuielile (solutie de preferat) cu proiectul, obtinerea avizelor si executia noului proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)
Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz? llacramioara llacramioara Sunt din comuna Cumpana si vecinul meu vrea sa se branseze in cutia de gaz, care este pusa la 50 de cm de hotar pe gardul meu. Acesta ne fiind gard intre mine ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de racord gaze pe apartament stela chelner stela chelner Buna ziua Asociatia de proprietari a primit somatie pentru a prezenta autorizatie de racord pentru fiecare apartament care are instalatie de gaze. Exista ... (vezi toată discuția)