Mama mea a vrut sa-si faca si ea niste obiecte de mobilier (un dressing in hol, un pantofar si un cuier).
Dupa ce a consultat mai multe oferte si a constatat ca preturile erau ridicol de mari a decis sa se indrepte catre mesterii care isi fac reclama prin mica publicitate. A gasit un flyer in cutia postala lasata de un astfel de mester cum ca are 20 de ani experienta si ca executa mobila la preturi avantajoase si a sunat la numarul scris acolo. Omul i-a raspuns,s-a recomandat ca fiind din Campina si au stabilit o data la care el sa vina si sa faca masuratorile si devizul sa vedem cat costa.
A venit omul pe data de 12 august a vazut ce are de facut si i-a dat un pret de 2600 lei pentru toate obiectele de realizat aici fiind inclusa si manopera, el zicand ca e oferta rezonabila pentru ca are nevoie de lucrari si pentru ca piata din Campina nu mai merge asa de bine.
Mama si omul s-au inteles la pret, ea i-a dat un avans de 2000 de lei si au stabilit ca omul sa vina cu mobila in jurul datei de 15 septembrie.Omul i-a scris o hartie ca un contract ca se angaja sa respecte termenele , pe hartie scriind numele adresa si seria buletinului si a plecat.
Pe 7 septembrie omul mi-a dat un mesaj cum ca socrul lui e grav bolnav si trebuie dus la Targu Mures la nu stiu ce clinica de oncologie si ca are nevoie de restul de bani ca orice moment si orice ban conteaza in a salva viata unui om.
Noi am refuzat si i-am zis clar ca vede restul de bani 15 septembrie , mama a vorbit cu el si parea ca e cam deranjat ca nu i-am dat restul de bani nu ca era socrul lui pe moarte.
A venit 15 septembrie si l-am sunat din nou, mi-a zis ca nu poate veni pana joi pe 22 septembrie ca mai are o lucrare de facut.Am zis hai treaca de la noi.
Pe 22 adica joia asta l-am sunat din nou,nu ne-a raspuns si a trimis un sms in care ne anunta ca socrul a decedat si ca are nevoie de cateva zile sa-l ingroape crestineste.
Vazand asta mama m-a rugat sa fac o cautare pe net a individului ca deja mirosea a teapa mai ales din exprimarile folosite si faptul ca se adresa in continuu cu Doamne ajuta.
L-am cautat pe net si am gasit diferite chestii despre persoana care aparea pe contractul respectiv :ca a avut firme care din 2013 nu au mai mers si au intrat in insolventa si in faliment, ca apare intr-un proces de camata ca parte vatamata dar si intr-un proces de nerestituire a unui imprumut ca faptuitor.
Mergand pe acest fir am ajuns pe site-ul teparul.ro unde la judetul Prahova i-am gasit numele si conform unei alte victime care l-a introdus pe listele acestui site individul ar fi dat tepe de 1.300.000 lei noi tot asa prin contracte semnate si neonorate.Din cauza asta se pare ca are poprire pe conturi si sechestru la Anaf dar conform victimei sale care s-a interesat la executorul judecatoresc care se ocupa de el, asta colaboreaza cu un avocat si ala il invata cum sa cada mereu in picioare.
Vazand asta i-am dat din nou un mesaj individului si i-am zis ce am aflat despre el si ca vreau sa ma duc la politie daca nu restituie banii si el s-a jurat pe biblie din nou ca i-a murit socrul, ne-a rugat sa nu-i facem rau si ca vorbim luni dupa care nu a mai raspuns la mesaje sau la telefon.
Asta e povestea pe cat de scurt se poate.
Intrebarea mea este: Mama se teme sa mearga la politie pentru ca ea crede ca cei de acolo o sa-i zica sa se indrepte catre instantele civile ca sa recupereze banii dati si nu are chef de asa ceva.
Credeti ca daca maine ala nu raspunde si noi ne ducem la politie nu avem temei sa cerem ca politia sa rezolve problema asta? Mi se pare foarte dubios ca la o paguba asa de mare individul asta sa mai fie liber mai ales ca doar politicienii in tara asta scapa cu contro judiciar dupa o paguba ce depaseste 1000 de lei de exemplu. Asta nu ar mai fi trebuit sa vada lumina zilei in cazul asta. Zic si eu.
Astfel cum descrieti faptele, politia nu ar avea nici un motiv ca sa o indrume catre instanta civila pe mama dvs., intrucat este vorba de infractiunea de inselaciune.
Pe langa acest aspect persoana respectiva face acte de comert fara ca sa aiba acest drept, pentru ca din cate am inteles srl-urile au fost dizolvate.
Bineinteles ca si modus operandi va spune suficient de multe politiei pentru ca aceasta sa faca demersurile necesare.
Din descriere si eu opinez ca ar fi vorba de inselaciune, neonorarea cotractului nu pare o intamplare, faptul ca exista si alte persoane vatamate confirma intentia lui de a insela.