avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

Daca presupusul "tata" al unui copil , afla de existenta acestuia doar dupa ce minorul s-a nascut, iar relatile sexuale cu mama minorului au incetat inca dinaintea datei probabile de conceptie, cum se poate dovedi in instanta cat mai rapid ca nu este tatal copilului? Precizez faptul ca mama minorului refuza testul de paternitate acum si nu a luat deloc legatura directa cu "presupusul" tata, acesta a aflat la 2 zile de la nasterea copilului de existenta acestuia de la sora mamei minorului iar mai apoi de la bunica minorului ( tot pe linie materna , bineinteles) , si la cel moment presupusul "tata" a solicitat mamei minorului prin Interlocutorii desemnati de aceasta , acordul pentru efectuarea testului de paternitate la Mina Minovici pt a recunoaste copilul , dupa care au urmat 11 luni de tacere absoluta a acestora, iar acum, este chemat dintr-o data, in instanta in vederea stabilirii paternitatii. Intre timp, presupusul "tata" , s-a casatorit iar sotia asteapta si ea un copil !
Chiar nu se poate face nimic impotriva acestor -mame- inconstiente si iresponsabile care incearca sa iti bage pe gat un copil, de care ambii fosti iubiti stiu sigur ca nu ar fi putut fi conceput de ei in acea perioada??!!!
De altfel cum ar putea dovedi cineva ca NU sau ca a intretinut relatii sexuale intime cu altcineva, prin martori ??? Mi se pare stupid! Nu poti dovedi nici ca in timp ce dormeai cu sotia chiar erai acolo!
Cel mai recent răspuns: oanapdv , utilizator 18:58, 25 August 2009
Stimata doamna
Acum exista testul ADN care stabileste fara dubii daca este sau nu tatal copilului....de ce sa va enervati degeaba? daca nu este tatal acelui copil se va stabili cu exactitate acest lucru!
B-)
Stiu, dar cum poti face sa obtii cat mai repede acordul pt efectuarea acestuia prin instanta? Am inteles este o procedura care dureaza destul de mult si ca mai exista 3 expertize intre care mama poate alege, chiar exista fair play in instantele noastre de judecata in privinta asta? tocmai asta intrebam de fapt se poate solicita acest test inca de la prima infatisare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recunoastere paternitate Tanya86 Tanya86 Buna seara, Mama copilului de 2 ani si 8 luni, doreste sa stie daca exista cale legala prin care isi poate obliga tatal sa recunoasca paternitatea sau sa faca ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)