avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirie reziliere - interpretare calcul termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirie reziliere - interpretare calcul termen

Am un contract de inchiriere a unui apartament in calitate de chirias,care prevede ca "plata chiriei se face lunar indata de 15 a fiecarei luni si se plateste in avans pe o luna" si apoi :"contractul poate fi reziliat prin denuntare unilaterala cu respectarea unui termen de preaviz de 30 de zile " .
Intrebarea mea este : in acest caz cum se calculeaza acest termen daca azi suntem in data de 25 a lunii ? incepand de maine cand i se comunica partii preavizul sau doar incepand din 15 a lunii septembrie ?
Fiind ca nu exista alte prevederi in contract parerea mea este ca daca eu in 15 august am platit chiria pentru perioada 15.08-15.09 si azi e in 25 aug. mai am de platit diferenta de chirie din 15 sept pana in 25 sept ,de azi curgand termenul de 30 de zile
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 20:41, 25 August 2009
Exact!
Veti avea de platit exact acea diferenta de 10 zile fiindca notificarea privind rezilierea contractului fiind facuta , automat la data de 15.09 nu veti mai plati pentru inca o luna de zile ci doar pentru cele 10 zile pana cand expira termenul de 30 de zile prevazut in contract!
:D
Sunt de parere ca plata in avans nu are legatura cu termenul de preaviz.
Denuntati contractul respectand termenul de preaviz iar daca ati platit chiria in avans,trebuie sa va returneze banii,pentru zilele in care nu locuiti acolo.
multumesc :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala firma cablu, denuntare unilaterala cu un preaviz de 30 de zile r0nni3 r0nni3 Buna, am o curiozitate si sper ca ma poate ajuta cineva. Este vorba de serviciile UPC, anexa 1 - conditii generale contractuale, art 2: \"Oricare parte poate ... (vezi toată discuția)
Reziliere de drept gabrici gabrici Buna Am semnat un contract de inchiriere pentru un teren. Chiria trebuia platita anticipat in 25 a lunii, iar in caz contrar \"contractul se reziliaza de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere denuntare unilaterala Incacernat Incacernat Chiriasul meu a solicitat denuntatea unilaterala a contractului de inchiriere la jumatatea lunii, incepand cu ziua in care a trimis solicitarea, stipuland ca ... (vezi toată discuția)