avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauza contractuala firma cablu, denuntare unilaterala ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauza contractuala firma cablu, denuntare unilaterala cu un preaviz de 30 de zile

Buna, am o curiozitate si sper ca ma poate ajuta cineva. Este vorba de serviciile UPC, anexa 1 - conditii generale contractuale, art 2:
"Oricare parte poate denunta unilateral contractul, in scris, cu un preaviz de 30 de zile, si daca clientul si-a indeplinit la zi toate obligatiile asumate prin contract, incluzand dar fara a se limita la plata serviciilor de care beneficiaza. Termenul de 30 de zile incepe sa curga fie din momentul inregistratii la UPC a notificarii scrise de denuntare a contractului sau din momentul confirmarii de catre client a primirii notificarii scrise de denunare uniltareala a Contractului, transmisa de catre UPC. Dupa cele 30 de zile de la primirea notificarii in forma scrisa, contractul inceteaza de drept... "

Ok, situatia este in felul urmator: factura se emite in avans la data de 1 pt luna in curs. Asadar azi e 15 septembrie, factura pt septembrie este deja emisa, va trebui sa o platesc, nu am ce face. Problema este ca daca eu ii notific astazi ca doresc sa renunt la serviciile UPC incepand cu ultima zi din septembrie, ei sustin ca voi fi obligat contractual sa platesc si prima jumatate din octombrie, recalculat, deoarece contractul va inceta la 30 de zile din ziua depunerii cererii de reziliere, Vorba vine, cerere de reziliere, as numi-o mai degraba "notificare denuntare unilaterala a contractului".
In concluzie, conform logicii mele, dpdv legal eu ma achit pt luna in curs, pt care factura a fost deja emisa, depun azi denuntarea unlitarala a contractului in care o sa specific faptul ca inceteaza contractul dintre mine si UPC intr-una dintre ultimele zile ale lunii septembrie (pt care oricum deja am sa achit factura) si... cam atat. Sa emita o factura in 1 octombrie si sa ma oblige sa mai platesc 15 zile in octombire mie mi se pare abuziv. Gresesc oare ?
Pareri, opinii ?
Va multumesc :)
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
r0nni3, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:37, 24 Septembrie 2011
bump ?
Aveti obligatia de plata pana la data la care inceteaza contractul.
Adica notificati la data de 15 septembrie, contractul va inceta la 15 octombrie, exact dupa 30 zile, precum este stipulat in contract. De aceea este specificat preavizul in contract.
Pana la acea data d-voastra aveti obligatia sa platiti serviciile, iar firma sa va furnizeze serviciile.
Modul sau data facturarii nu are nici o importanta. Dupa incetarea contractului, daca ati platit mai mult primiti diferenta inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare contract ContSters256555 ContSters256555 Salutari si La multi ani! De maine, dupa cum bine stie toata lumea, Romtelecom va renunta sa difuzeze cele 11 programe ale companiei PROTV SA. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Razgandire chirias in perioada de preaviz skynetmhmh skynetmhmh Bina ziua Ma lovesc de urmatoarea situatie Am un contract de inchiriere si chiriasul m-a notificat conform contractului cu 30 zile inainte (perioada de ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unilaterala a unui contract intre pfa si o societate calista_me calista_me in urma cu cateva luni am incheiat intre mine ca PFA si o societate, un acord de lucru. Ieri 1.10.2012 am primit din partea lor o notificare ca colaborarea ... (vezi toată discuția)