avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obţinerea pensiei de întreţinere din Regatul Unit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obţinerea pensiei de întreţinere din Regatul Unit

Buna ziua ! posteaz acest raspuns aici in ideea de a ajuta parinti cu aceeasi problema : parintele obligat la pensie de intretinere a copilului nu vrea sa contribuie in nici un fel si a dat bir cu fugitii.Raspunsul plangerii penale inca nu a ajuns la noi , iar domnul politist care se ocupa de caz nu mi-a dat "castig" prea mare pentru ca citez " Doamna,avem si am avut multe dosare asemanatoare cu al dumneavostra si de cele mai multe ori dosarele au fost clasate" Refuz sa cred ca intr-o tara din UE interesul superior al copilului este neglijat.Este normal ca interesul copilului sa prevaleze in fata altor interese atunci cand se iau masuri cu privire la copil !!

Referitor: obţinerea pensiei de întreţinere din Regatul Unit

Referitor la emailul dvs. din 21.09.2016 privind obţinerea pensiei de întreţinere din Regatul Unit, vă aducem la cunoştinţă, în continuare, modalităţile de recuperare a creanţei actuale, precum şi obţinere a unei creanţe majorate.

În măsura în care nu cunoașteți adresa din străinătate a debitorului, vă facem cunoscut că este necesară, în prealabil, localizarea acestuia. Pentru aceasta vă adresăm rugămintea de a ne transmite mai multe date cu caracter personal ale debitorului (data şi locul naşterii, CNP-ul, numele şi prenumele părinţilor, cetăţenia, ultimele adrese cunoscute din străinătate, ultimele locuri de muncă cunoscute, orice alte informaţii utile), însoţite, după caz de o copie a unei cărţi de identitate, paşaport, permis de conducere etc. Îndată ce vom primi aceste informaţii de la dvs. ne vom adresa autorităţii centrale britanice pentru localizarea debitorului. Răspunsul primit din străinătate se va transmite numai instanței.

Dacă debitorul este localizat în Marea Britanie sau cunoașteți adresa acestuia, în măsura în care solicitaţi obţinerea pensiei de întreţinere din Regatul Unit, prin intermediul autorităţilor centrale română şi britanică, în baza sentinţei dvs. din 2015, puteţi să ne transmiteţi mai multe documente justificative pentru obţinerea şi completarea cărora facem, în continuare, mai multe precizări.

x Anexa I – Extras dintr-o hotărâre în materie de obligaţii de întreţinere care este supusă unei proceduri de recunoaştere şi încuviinţare a executării Pentru obţinerea acestui extras urmează să vă adresaţi instanţei judecătoreşti de origine (Judecătoriei Iași) în baza art. 20 alin. 1 lit. b) din Regulamentul nr. 4/2009. Acesta ar putea fi completat în limba română de instanţă pe site-ul E – Justice și tradus în engleză gratuit folosind [ link extern ] :
- la rubrica 1, prin bifarea sub-rubricii hotărâre, precum şi completarea datei introducerii acțiunii, coordonatelor hotărârii şi dosarului ;
- la rubrica 2, cu coordonatele instanţei
- la rubrica 3, 3.1, cu coordonatele reprezentantului legal;
- la rubrica 3.1.5., prin bifarea sub-rubricii Da la 3.1.5.2. (pensia de întreţinere este scutită de taxa de timbru);
- la rubrica 4, cu coordonatele pârâtului;
- la rubrica 5.1., prin bifarea RON;
- la rubricile 5.2.1. cu coordonatele pârâtului, reprezentantului legal şi ale minorului;
- la rubrica 5.2.1.4. prin bifarea sub-rubricii O dată pe lună; la sub-rubrica Suma 167,50 lei; la sub-rubricile De la data de, Ziua/Data scadenţei se vor trece 11.08.2014, 11 ale fiecărei luni, până la 11 ale fiecărei luni până la 31.12.2014

- la rubricile 5.2.2. cu coordonatele pârâtului, reprezentantului legal şi ale minorului;
- la rubrica 5.2.2.4. prin bifarea sub-rubricii O dată pe lună; la sub-rubrica Suma 181 lei; la sub-rubricile De la data de, Ziua/Data scadenţei se vor trece 01.01.2015, 1 ale fiecărei luni, până la 1 ale fiecărei luni până la majoratul copilului.

x Anexa VI Formular de cerere de recunoaştere, de încuviinţare a executării sau executare a unei hotărâri în materie de obligaţii de întreţinere – Partea B. Partea B se completează de reprezentantul legal în limba română pe site-ul E – Justice și se traduce gratuit în engleză folosind [ link extern ] :
- la rubrica 6, prin bifarea sub-rubricii 6.2.;
- la rubrica 7, cu coordonatele hotărârii, dosarului şi instanţei române;
- la rubrica 8, 8.1. cu coordonatele reprezentantului legal;
- la rubrica 8.1.9., prin bifarea rubricii Da la 8.1.9.2. (pensia de întreţinere este scutită de taxa de timbru);
- la rubrica 9, 10, cu coordonatele pârâtului;
- la rubrica 11, prin bifarea sub-rubricii 11.3., şi completarea rubricilor 11.3.1. cu coordonatele minorului;
- la rubrica 12, cu bifarea rubricii 12.2.;
- la rubrica 13, cu coordonatele bancare.

x O copie legalizată a hotărârii judecătorești, în limba română, emise de instanță;

x Un document care stabilește valoarea restanțelor și indică data la care a fost efectuat calculul. Acesta se completează în limba română pe site-ul E – Justice și se traduce gratuit în engleză folosind [ link extern ] .
Cel mai recent răspuns: OanaJ2017 , utilizator 08:28, 11 Octombrie 2018
Ati reusit sa recuperati pensia? Ce alte demersuri ati mai facut? Ma aflu intr.o situatie similara si nu stiu daca sa apelez la ministerul de justitie sau prin executor. Multumesc!
Ati reusit sa recuperati pensia? Ce alte demersuri ati mai facut? Ma aflu intr.o situatie similara si nu stiu daca sa apelez la ministerul de justitie sau prin executor. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita pentru pensie de intretinere danemarca ... Diamandi Diamandi Am trimis in Danemarca al autoritatea centrala documentele pentru executare silita a sotului pentru pensie de intretinere si dupa cateva luni am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Info documente pentru lucru in anglia bulvaif bulvaif Buna Ziua as dori informati. Ce documente am nevoie si de unde le pot gasi ca sa Lucrez LEGAL in Anglia.:D (vezi toată discuția)
Vechime in munca popescu ela popescu ela Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de vechimea in munca. Am fost angajata in Romania un numar de ani dupa care am plecat in strainatate, ... (vezi toată discuția)