avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura executare silita pentru pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura executare silita pentru pensie de intretinere Danemarca ...

Am trimis in Danemarca al autoritatea centrala documentele pentru executare silita a sotului pentru pensie de intretinere si dupa cateva luni am primit raspuns ca din cauza volumului mare de dosare autoritatea nu poate transmite un raspuns rapid si ca restituie documentele originale!
Cui trebuie sa ma adresez mai departe? Ce sa inteleg din ce mi-au scris? ca este in rezolvare cazul dar nu rapid? A fost o formula eleganta de a imi spune ca s-a inregistrat cazul dar ca sa astept sau ca nu se poate face executarea silita si de aceea imi trimit actele originale inapoi?
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 13:28, 11 Octombrie 2024
si ca restituie documentele originale!

v-au trimis la plimbare cu alte cuvinte.
Pentru hotărârile pronunţate în baza unei acțiuni introduse după 18.06.2011 (data aplicării Regulamentului) procedura de exequatur a fost suprimată.

Dacă cunoașteți adresa[1] debitorului și dacă solicitați obținerea pensiei de întreținere, gratuit, prin intermediul autorităților centrale (ministere de justiție) puteţi să transmiteţi, la Ministerul Justiţiei, Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, str. Apolodor, nr. 17, Sector 5, Bucureşti, mai multe documente justificative

- două documente eliberate de instanță . la cererea dvs.

- copia legalizată a hotărârii judecătorești cu mențiunea definitivă.

- Anexa I Extras dintr-o hotărâre în materie de obligaţii de întreţinere care nu este supusă unei proceduri de recunoaştere şi încuviinţare a executării. Anexa I se eliberează numai de către instanță, la cererea dvs. Anexa I se completează numai de instanţă în limba română pe site-ul E – Justice , formulare on-line, [ link extern ] ă

- două documente completate și semnate de către dvs.

- formularul de cerere de executare denumit Anexa VI Partea B Formular de cerere de recunoaştere, de încuviinţare a executării sau executare a unei hotărâri în materie de obligaţii de întreţinere și

-tabelul cu restanțele datorate de debitor, în funcţie de veniturile cunoscute sau salariul minim pe economie. Salariul minim pe economie este publicat pe internet.

Cererea şi tabelul se completează de dvs. în limba română pe site-ul E – Justice , formulare on-line, [ link extern ] ă.

Cu privire la calculul restanțelor și stabilirea pensiei de întreținere în procent, vă facem cunoscut că autoritățile italiene nu execută hotărârile care stabilesc o obligație de întreținere în procent/fracție. Autoritățile italiene solicită creditorilor, în baza art. 474 din Codul civil italian, să clarifice suma certă lunară la care trebuie obligat debitorul, atunci când cuantumul este exprimat în fracție sau procent din venitul lunar net. În astfel de situații, creditorii s-au adresat instanțelor pentru lămurirea dispozitivului.

În situaţia în care cererea de lămurire a fost respinsă de instanţa română, urmează să vă adresaţi cu o cerere de stabilire a pensiei într-o sumă certă, raportat la veniturile debitorului:

1) fie instanței române competente de la domiciliul dvs. Informația privind conținutul efectiv al veniturilor lunare și angajatorul se poate obține de către instanță, pe calea comisiei rogatorii internaţionale în materie civilă în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1206/2001 privind cooperarea între instanţele statelor membre în domeniul obţinerii de probe în materie civilă sau comercială.

2) fie autorităților italiene competente de la domiciliul debitorului prin intermediul autorităților centrale română și italiană, în baza Regulamentului nr. (CE) 4/2009. Pentru a solicita autorităților italiene stabilirea creanței într-o sumă certă, este necesar să completați Anexa VII Formular de cerere în vederea obţinerii sau a modificării unei hotărâri judiciare în materie de obligaţii de întreţinere – Partea B, la care ar urma să anexați documente justificative, precum:

- copia legalizată cu mențiunea definitivă a sentinței dvs. prin care creanţa de întreţinere a fost stabilită în procent, și Anexa I – Extras dintr-o hotărâre în materie de obligații de întreținere care nu este supusă unei proceduri de recunoaștere şi încuviințare a executării la sentința dvs., ambele eliberate de instanță, la cererea dvs.

- dovezile veniturilor și cheltuielilor dvs. și debitorului;

- certificat de naștere minor;

- adeverință elev.
Este vorba de Danemarca, nu Italia. Dar banuiesc ca procedura este aceeasi. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obţinerea pensiei de întreţinere din regatul unit geoanna geoanna Buna ziua ! posteaz acest raspuns aici in ideea de a ajuta parinti cu aceeasi problema : parintele obligat la pensie de intretinere a copilului nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Am o hotărâre judecătorească pentru pensie de întreținere, însă tatăl minorului lucrează și domiciliază în spania. cum poate fi pusă în executare? Corinas Corinas Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca pentru pensie de intretinere, insa nu stiu cum va fi pusa in executare avand in vedere ca tatal baiatului lucreaza ... (vezi toată discuția)