avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia / preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia / preaviz

Buna seara,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie care este din punct de vedere legal momentul in care incepe preavizul de 15 zile calendaristice in cazul unei demisii: in ziua depunerii demisiei sau de a doua zi?
As aprecia un raspuns prompt intrucat e o situatie de urgenta.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 14:08, 26 August 2009
Nu se ia in calcul ziua depunerii demisiei
ok, multumesc pentru raspuns
Depinde de natura problemelor care v-au adus in situatia de a demisiona.Conform art.79 alin.8 din Codul muncii''salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca''.Dar de ex.puteti depune cererea de demisie pe 10 si sa scrieti ca doriti sa fie aprobata incepand cu data de 15 .Art.79 alin.4 spune ca ''Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul colectiv de munca sau,dupa caz,cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie,respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.Alin.7;Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz amelieandrea amelieandrea Este posibil sa imi dau demisia la zi in circumstantele in care angajatorul nu ofera salariul la data prevazuta in contract?? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poti avea demisia la zi? Maioara Maioara Buna ziua, Sunt angajata la o firma de 4 ani de zile, in ultimii 2 ani firma sa confruntat cu diverse probleme financiare. Am ajuns in momentul de fata cu ... (vezi toată discuția)