avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru de mediu

Buna ziua,
Timbru de mediu este ilegal. In acest moment mai este necesara plata lui?
Cel mai recent răspuns: robertnelu , utilizator 12:05, 27 Septembrie 2016
Aveti doua optiuni in acest moment:
- actiune in obligarea la inmatriculare fara plata timbrului de mediu;
- plata timbrului de mediu si apoi actiune in restituirea acestuia.
In functie de cat de mare este nevoia de a circula cu acel vehicul, va alegeti una dintre cele doua variante.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Masina este inmatriculata in Romania,(a fost cumparata din Romania) trebuie facuta doar transcrierea pe numele meu. In acest caz mai sunt valabile cele doua optiuni recomandate de catre dumneavoastra?
In cazul in care pentru acel vehicul a fost platita una din variantele anterioare de taxa si aceasta nu a fost recuperata, nu se va mai plati timbrul de mediu - va trebui sa aduceti o dovada de la ANAF ca taxa a fost achitata si nu a fost recuperata.
Masina a fost luata in leasing in 2005 si inmatriculata pe numele proprietarului in 2010. Ca data de prima inmatriculare, este trecut anul 2005 chiar daca numarul era b -123.. deci un numar de inmatriculare temporar. Taxa nu cred ca a fost platita in 2010, si nu am cu verific

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - contract de leasing Andreicatalin Andreicatalin Am o masina careia i s-a terminat leasingul s-a facut transcrierea am declarat-o la financiar si trebuie sa o inmatriculez dinnou. Ce trebuie sa fac si ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru o masina cumparata pe leasing, inmatriculata in iulie 2013 csabab csabab Ma puteti ajuta cu o informatie/sfat, daca putem recupera timbrul de mediu pentru o masina cumparata pe leasing acum un an, si la care am achitat ultima rata ... (vezi toată discuția)
Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)