buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in situatia de mai jos:
am primit decizie de concediere ,inregistrata, prin posta,la data de 22 iunie, cu preaviz de efectuat (30 zile ) din acel moment,desfacerea CIM urmand a se efectua ca urmare a art65 Codul Muncii, la data de 22 iulie.Dupa efectuarea a 11 zile din preaviz, a fost necesar sa intru in concediu medical, eu avand si probleme de sanatate.Acum, se pune problema ca o alta transa de concedieri sa se efectueze in septembrie, dar ,ca si concediere colectiva.Eu, care am decizia din iunie, dar CIM NU MI-A INCETAT INCA,ce sanse am sa intru intre cei concediati colectiv, si cum trebuie sa procedez pentru aceasta??:sorry:
1. Dupa concediul medical veti fi in continuare in preaviz pana efectuati cele 20 de zile lucratoare.
2. Angajatorul s-a grabit cand v-a pus decizia prin posta deoarece acum se schimba data concedierii, din cauza concediului medical.
3. Situatia nu schimba motivul pentru care ati fost concediat individual.
perioada dvs de preaviz s-a prelungit cu nr de zile de concediu medical pe care l-ati avut.
dl valeriu are dreptate, angajatorul s-a cam grabit cu decizia, prins probabil de euforia concedierilor.
indiferent de tipul de concediere (individuala sau colectiva) ptr dvs situatia va fi aceeasi.
veti putea beneficia de indemnizatia de somaj si de plata salariului compensator cf art. 78 (1) din CCM unic la nivel national (daca cumva CCM aplicabil la nivel de unitate nu prevede un nr mai mare de salarii)
Deci, sa inteleg ca art.61 ramane in vigoare chiar daca contractul meu de munca va inceta odata cu ceilalti angajati carora li se desfiinteaza CIMcu art. 68CM?
Cum bine a remarcat colega dv,e vorba de alte drepturi-salarii compensatorii, prevazute de contractul colectiv pe unitate.....
indiferent ca veti inceta raporturile de munca cu art. 65 (1) - concediere individuala, sau 68 - concediere colectiva, veti beneficia de salariul compensator.
Concediere
marinjean
Dacă într-o societate (200 angajati)se fac concedieri(ptr motive care nu tin de persoana salariatului) de 9% din personal(ptr a nu plăti salarii ... (vezi toată discuția)