avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie neclara,va rog ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie neclara,va rog ajutor

buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in situatia de mai jos:
am primit decizie de concediere ,inregistrata, prin posta,la data de 22 iunie, cu preaviz de efectuat (30 zile ) din acel moment,desfacerea CIM urmand a se efectua ca urmare a art65 Codul Muncii, la data de 22 iulie.Dupa efectuarea a 11 zile din preaviz, a fost necesar sa intru in concediu medical, eu avand si probleme de sanatate.Acum, se pune problema ca o alta transa de concedieri sa se efectueze in septembrie, dar ,ca si concediere colectiva.Eu, care am decizia din iunie, dar CIM NU MI-A INCETAT INCA,ce sanse am sa intru intre cei concediati colectiv, si cum trebuie sa procedez pentru aceasta??:sorry:
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:25, 26 August 2009
1. Dupa concediul medical veti fi in continuare in preaviz pana efectuati cele 20 de zile lucratoare.
2. Angajatorul s-a grabit cand v-a pus decizia prin posta deoarece acum se schimba data concedierii, din cauza concediului medical.
3. Situatia nu schimba motivul pentru care ati fost concediat individual.
stimata doamna,

perioada dvs de preaviz s-a prelungit cu nr de zile de concediu medical pe care l-ati avut.

dl valeriu are dreptate, angajatorul s-a cam grabit cu decizia, prins probabil de euforia concedierilor.
indiferent de tipul de concediere (individuala sau colectiva) ptr dvs situatia va fi aceeasi.

veti putea beneficia de indemnizatia de somaj si de plata salariului compensator cf art. 78 (1) din CCM unic la nivel national (daca cumva CCM aplicabil la nivel de unitate nu prevede un nr mai mare de salarii)
Deci, sa inteleg ca art.61 ramane in vigoare chiar daca contractul meu de munca va inceta odata cu ceilalti angajati carora li se desfiinteaza CIMcu art. 68CM?
Cum bine a remarcat colega dv,e vorba de alte drepturi-salarii compensatorii, prevazute de contractul colectiv pe unitate.....
indiferent ca veti inceta raporturile de munca cu art. 65 (1) - concediere individuala, sau 68 - concediere colectiva, veti beneficia de salariul compensator.

daca angajatorul nu considera ca sunteti incadrat in conecdierea colectiva, singura dvs solutie este sa solicitati acest lucru instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala ContSters109723 ContSters109723 Am fost informata in baza unei decizii(preaviz) din data de 17.07.09 (cand eram in CO)ca postul ocupat a fost desfiintat in urma unei Hotarari, din motive ... (vezi toată discuția)
Concediere marinjean marinjean Dacă într-o societate (200 angajati)se fac concedieri(ptr motive care nu tin de persoana salariatului) de 9% din personal(ptr a nu plăti salarii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)