avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scutire tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scutire tva

Buna ziua ,daca import din spatiul extracomunitar material lemnos pe care il vand unei societati care face exportul ce contract trebuie sa fac ,cum pot sa nu platesc tva in vama ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 19:11, 16 Octombrie 2016
Nu puteti.Platiti tva-ul in vama si eventual il recuperati ulterior când faceti exportul.Exista o derogare in sensul acesta, dar trebuie sa aveti operatiuni de import de 1.000.000 euro(daca nu gresesc). Oricum ar fi bine sa intrebati la vama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara umata de export animis animis Buna Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Cumpar din Polonia legume si le transport cu microbusul meu. Le aduc in Romania si ulterior vand toata ... (vezi toată discuția)