avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opinie juridica dosar credit Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opinie juridica dosar credit Prima Casa

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: am contractat un credit prima casa la BRD, am scrisoare de garantare de la fondul de garantare si m-am blocat la opinia juridica unde: am depus toate actele imobilului dar mi s-au cerut de catre banca cvc-urile specificate in promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare, inclusiv cele din anul 1942 si 1990, 1995, 1997, etc., CM din anul 1990, dovada achitarii pretului din cvc, etc.
De la banca mi s-a spus ca e normal sa se solicite aceste acte si ca imi vor folosi la o eventuala vanzare. Mi mi se pare putin exagerat, avand in vedere ca in alte cazuri nu s-au cerut acte asa vechi.
Va rog sa imi dati un sfat si sa imi spuneti daca este normal ce mi-au cerut ei si de unde ar putea sa obtina dezvoltatorul aceste acte, de preferat dintr-o singura sursa, deoarece sunt implicati mai multi notari.
Va multumesc.!
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
petrutjim, utilizator
Cel mai recent răspuns: petrutjim , utilizator 10:37, 27 Septembrie 2016
Pai nu cred ca le puteti afla dntr o singura sursa. In general cand se cumpara cu crediot, banca cere tot istoricul. Trebuie sa o luati pe firul actelor.
Multumesc pentru raspuns! Am extras din actele pe care le detin deocamdata numele notarilor la care au fost incheiate actele. Am eu vreo calitate legala de a solicita acele actel de la notari sau totul e in mana dezvoltatorului?
In mod normal vanzatorul are obligatia de a va pune la indemână aceste acte. Insa daca nu , in baza antecontractului le puteti cere si dumneavoastra. Insa de ce notarul care a autentificat antecontractul nu cere el istoricul de la colegii lui, are obligatia de a verifica istoricul din moment ce l-a inserat in antecontract.
Voi pune problema in acest mod dezvoltatorului! Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea unei promisiuni bilaterale de vanzare cumpare adryanaok adryanaok Buna ziua, As dori sa intreb unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac daca termenul de semnare a unui Antecontract pentru apartament - Promisiune ... (vezi toată discuția)
Litigiu returnare avans in urma unei promisiuni de vanzare-cumparare prin prima casa s2elena s2elena Acum 2 luni am incheiat la notar promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament in vederea cumpararii prin credit bancar prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)