Buna ziua.
In primul rand scuze de topic nou, dar nu gaseam unde sa continui discutia dincolo.
Sper sa aveti rabdare sa va povestesc ce s-a intamplat, am mare nevoie de un sfat din partea moderatorilor sau a participantilor.
Saptamana trecuta, aflandu-ma in masina la culoarea rosie a semaforului, am fost lovit in Bacau, de un sofer in stare de ebrietate. Eram cu sotia si cu copilul in masina. Era ora 4 dimineata, nu mai era nici o masina pe bulevard in acel moment. M-am dat jos si am strigat la el ca am copil in masina, la care el imi zice sa ma urc in masina si sa "bag viteza". Pe langa faptul ca m-a amenintat sa daca nu plec nu stiu ce-mi face, nici macar nu s-a sinchisit sa afle daca toti din masina sunt bine. In fine, cand a vazut ca iau telefonul sa sun la politie, a intrat in masina si a plecat in tromba. Dupa ce a venit politia, am scris declaratia, mi-a testat alcoolemia, au vazut ca toti din masina sunt bine si mi-au dat drumul. Am venit asa cu masina lovita, 360 de km cu 50 km/h pana in Bucuresti. Mi-au dat doar un nr de inregistrare al declaratiei si avizul de reparatie. Dar nu pot sa fac nimic cu el pana nu am copia procesului verbal al inculpatului dar si copia asigurarii. Tot atunci seara mi-au zis ca au gasit masina in baza de date a asiguratorului si nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 zile pana o sa-l gaseasca. Mentionez ca masina era cu numere de anglia, cu volan pe dreapta. Ieri am sunat la ei si un nene imi zice, ca vezi dom'le trebuie sa respectam niste proceduri. I-am trimis petitie acasa si asteptam sa se prezinte la sectie.
Ce sa fac in acest caz? Cu masina nu pot sa circul, am o mica firma si depind de masina. Ma tem ca ala deja demult e plecat din tara sau si-a facut masina. Cum mai dovedesc ca el a fost? Plus ca nu mai au cum sa depisteze ca a fost baut sau drogat. L-am vazut cum vorbea, abia se tinea pe picioare.
Pe mine ma intereseaza sa obtin mai repede actele sa pot sa ajung la firma lui de asigurari sa-mi faca masina si ulterior sa-l dau in judecata pentru daune morale. Imi puteti da un sfat?
Multumesc inca o data pentru rabdare
Buna ziua,
Probabil ca ati formulat o plangere penala pentru distrugere.
Va sfatuiesc sa va reparati masina pe banii dimneavoastra, sa pastrati TOATE actele si, cand veti afla cine v-a lovit il actionati in instanta.
Pana atunci stati cu telefonul pe politie sa va transmita numele faptuitorului si date de contact.
Incerc de 2 zile sa fac asta. Suna telefonul si nu raspund. Dupa care deconecteaza telefonul vreo 2-3 oare, poate ii vor lasa in pace. Ii zic domnului sa-mi faca legatura cu biroul de tamponari, cica imi face legatura si dupa aia se intrerupe. Nici macar nu pot sa dau de ei. Daca as fi in Bacau m-as duce la ei, dar asa fiind din Bucuresti, nu prea imi permit.
O sa incerc sa aflu macar numele agentului care se ocupa de caz, dar domnii politisti nu sunt deloc cooperanti. Ieri imi zice ca stai dom'le, nu stim care din voi a fost vinovat, trebuie sa investigam. Ii zic, pai cum daca am avizul de reparatie, cum adica cine e vinovat. El nu stie, el trebuie sa urmeze procedurile. Deci, cam asta e
Va salut din nou
Revin cu update referitor la acest caz.
Dupa cum vedeti si din prima postare, se fac aproape 2 luni de cand au fos incepute demersurile, eu am postat pe 27 dar ele au fost facute pe 20. Limita de raspuns este de 30 de zile, si eventual inca 14 daca e un caz mai complicat.
Sun aproape in fiecare zi la agentul care se ocupa de caz si primesc acelasi raspuns...ca nu au primit inca informatii de la Centrul International de Cooperare politieneasca.
Am dat si de ei pana la urma, dar au zis ca nu-mi pot furniza informatii pentru ca nu sunt o institutie care colaboreaza cu publicul.
Intrebarea mea in acest caz este....pot sa intreprind ceva ca sa se miste mai repede?
Pentru ca la urma urmei, limita de timp a fost depasita demult, nu cer o favoare.