avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asiguratorul nu face nimic
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asiguratorul nu face nimic

Buna ziua.acum 2 săptămâni un cetatean din Ungaria m-a lovit din spate.si-a asumat bine.am fost la poliție unde am dat declarații.s-au constatat pagubele produse (cele vizibile).am primit copie dupa rca ul celui vinovat si un act cu care poate masina sa intre in reparatii si un pv.am sunat la asigurator care a doua zi a trimis in constatator sa constate daunele vizibile.mi-a luat copia dupa rca ul vinovatului si procesul verbal de la poliție si mu-a spus ca trebuie sa asteptam aprobarea asiguratorului din ungaria sa putem baga masina in service.de atunci nu se intampla nimic.se poate face ceva sa urgentez aprobarea? Mentionez ca lucrez la 30 de km de casa si am nevoie de masina. deocamndata sant in concediu dar daca nu secrezolva cat mai repede nu mai pot merge la lucru.masina nu nai merge deloc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmencita76 , utilizator 19:09, 1 August 2017
Solicitati in scris urgentarea rezolvarii de catre asguratorul din Romania a dosarului de dauna. Acesta, la randul sau, va trebui sa intervina la asiguratorul de Ungaria.
Buna ziua,

Conform Legii:

"Reprezentantul de despăgubiri trebuie să fie mandatat să reprezinte asigurătorul RCA cu puteri depline, inclusiv cu drept de dispoziţie în faţa părţii prejudiciate, să i se atribuie competenţa necesară pentru a răspunde pretenţiilor de despăgubire justificate ale părţii prejudiciate şi să fie apt să examineze cazul în limba oficială a statului membru în care partea prejudiciată este rezidentă sau îşi are sediul.

Numirea unui reprezentant de despăgubiri nu exclude dreptul părţii prejudiciate de a acţiona direct împotriva persoanei care a cauzat prejudiciul sau a asigurătorului RCA al acesteia, după caz."


In practica dureza mult pentru ca reprezentantii de despagubire (Asiguratorul) nu isi asuma raspunderea. Mai intai se asteapta confirmarea valabilitatii politei de asigurare, apoi se asteapta oferta de asigurare. In aceste conditii exista posibilitatea de a nu se va rezolva foarte repede, desi trebuiesc aplicate termenele din Legea RCA (accident pe teritoriul Romaniei) - depinde de calitatea Asiguratorului.

Asigurarea CASCO era o solutie si mai nou RCA cu decontare directa.

Puteti suna la BAAR
Multumesc pentru raspuns.este vorba de alliantz țiriac ungaria.Eu am luat legatura cu alliantz romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in garantie mihacireasa mihacireasa Am imprumutat masina cuiva care ulterior a provocat un accident in Ungaria cu pagube materiale. S-a constatat ca masina nu avea polita RCA , nici Carte Verde. ... (vezi toată discuția)
Accident ungaria- vinovat: camion asigurat in ungaria, 7 masini avariate un deces. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, Apelez la bunavointa Dvs pentru a obtine niste opinii legate de un accident rutier grav produs in Ungaria de catre un sofer de camion care a ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)