avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire ...

Ma numesc Stoian Cristina,locuiesc in București str VIDIN nr 3 bl 51 ap44 s.2.Înainte de 89 am avut un grav accident de munca si am primit pt.tacere o garsoniera confort 3 in zona Baicului.după un timp m am căsătorit legitim cuPetre Neculai,apoi blocul a fost demolat si am primit acest apartament la sus mumia adresa.timp de 4 ani am muncit singura sa cumpăr apartamentul in rate soțul meu",P.N"nu avea serviciu,îmi fura bani si ii bea,ma bătea adeseori,așa ca in 95 după patru ani de chin am divorțat.NU AM FACUT PARTAJ LA CASA.insa am castigat dreptul de folosință al casei si evacuarea lui din casa.In anul 1997 m am recăsători legitim cu Stoian Mihalache cu care conviețuiesc de 20 de ani .Menționez ca actualul meu soț ,are domiciliu stabil la aceasta adresa si are grija de mine,eu fiind bolnavă si neavand nici un venit(pot dovedi cu adv de la cir.fin.)INTREBARE: Cum as putea proceda sa ii las moștenire partea mea de casa soțului meu actual,deoarece nu avem bani de partaj si de alte atâtea acte,noi trăind doar din salariul soțului meu de 1060 pe luna?.MENTIONEZ CA DE FOSTUL MEU SOT NU MAI STIU NIMIC DE LA DIVORT SI NICI EL SAU ALTA RUDA DE A LUI NU M AU CONTACTAT(de 21 de ani) MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:41, 27 Septembrie 2016
Buna seara,
Idealul este sa intreprindeti demersurile pentru partaj si apoi sa intocmiti un act de donatie pe numele actualului sot.
Avand in vedere veniturile mici puteti sa solicitati un ajutor public judiciar asta insemnand ca veti plati toate taxele la jumatate sau deloc.
Este vb de taxa de timbru si de taxele de expertiza.
Puteti, in acelas sens, sa solicitati si avocat din oficiu.
In cel mai rau caz, intocmiti un testament notariala in favoarea sotului.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire între fosti soti ciradu ciradu Bună ziua, Aș avea nevoie de lămuriri cu privire la următoarea problemă: Doi soți au divorțat, dar ulterior s-au împăcat și conviețuiesc la fel ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu dodorel62 dodorel62 Am divortat de fosta sotie si fiul nostru are acum 18 ani ,iar casa unde locuiesc acum eu are si ea dreptul la 50% din casa si din pamant.In prezent ea ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)